Workshop 3D printen

Kleinkunstig

Omschrijving: Combineer kunst met de nieuwste technieken tijdens de workshop 3D printen! De 3D printer is alweer meer dan 30 jaar geleden uitgevonden en geeft ons steeds weer meer nieuwe mogelijkheden. Met 3D printen kun je inmiddels alle kanten op. Zo maken veel kunstenaars gebruik van het 3D printen om bijzondere kunstwerken te creëren en maken ook architecten gebruik van deze techniek om bijvoorbeeld maquettes te printen. Opbouw van de workshop De workshop 3D printen zal beginnen met een korte inleiding, die vooral gericht zal zijn op de techniek. Hoe werkt het en hoe gaat het in gebruik? Dit zal allemaal duidelijk worden uitgelegd door de workshopdocent, die ook een 3D printer mee zal nemen om dit alles te tonen. De leerlingen zullen gebruik maken van een 3D tekenprogramma om hun eigen 3D model te creëren. Als de workshop is afgelopen, worden deze zelfgemaakte modellen door de workshopdocent verzameld. Het is in verband met tijd niet mogelijk om deze op locatie te printen, dus worden ze binnen twee weken door ons geprint en opgestuurd. Een workshop 3D printen duurt 90 minuten, maar indien gewenst kan er ook een kortere of langere workshop worden geregeld.
Doelstelling: - De leerlingen maken een verbinding tussen kunst en techniek. - De leerlingen worden geprikkeld na te denken over de mogelijkheden die 3D printen met zich meebrengt. - De leerlingen ontwikkelen zich op ruimtelijk inzicht.
Bedrijfsnaam / instelling / persoon: Kleinkunstig
Onderwijsbevoegdheid: VO
Bedrijfsactiviteiten: Kleinkunstig is een aanbieder in workshops en voorstellingen voor het voortgezet onderwijs. Wij werken met een team van jonge mensen elke dag aan de realisatie van uw evenement. Met onze workshopdocenten willen wij deelnemers uitdagen om hun eigen creativiteit te gebruiken.Wij geloven dat jongeren een bron van creativiteit zijn. Wij willen dat jongeren bewust worden van hun eigen waarde en kwaliteiten door creatief bezig te zijn.
Adres: Esdoornstraat 3
Postcode: 8021 WB
Plaats: Zwolle
Telefoonnummer: 038-4549911
E-mail: anneke@kleinkunstig.nl
Website: http://www.kleinkunstig.nl
Educatief materiaal: Download hier het educatief materiaal

Leeftijdsgroep

  • VMBO leerjaar 1-2
  • VMBO leerjaar 3-4
  • HAVO leerjaar 1-2
  • HAVO leerjaar 3-5
  • VWO/Gymnasium leerjaar 1-2
  • VWO/Gymnasium leerjaar 3-6

Ruimte

Discipline

  • Beeldende kunst

Kosten

  • Neem voor prijzen contact met ons op.

Maximaal aantal leerlingen

  • Neem voor meer informatie contact met ons op.

Tijdsinvestering

  • 90 minuten (indien gewenst korter of langer)

Benodigde materialen


Terug naar het overzicht