Street Art Project (bovenbouw PO)

Dansnest

Omschrijving: Street Art Project - Onderdelen zijn ook los te boeken (Groep 5 t/m 8) DANSWORKSHOP: Hiphopdansers zijn continu op zoek naar nieuwe invloeden om een unieke stijl te ontwikkelen, een eigen handtekening, net als een tag. In de dansworkshop leren de leerlingen om eigenheid te creëren, stijlen te vermengen, samen te werken door duetten te ontwikkelen en een korte presentatie ervan te maken. De duur van de workshop is een uur. BEST OF: De leerlingen gaan onder begeleiding van de docenten hun dansfrase tonen voor de camera. De opnames worden gemaakt op een locatie in of om de school: het schoolplein, de fietsenstalling, de aula, het klaslokaal, etc. De locatie gaat van invloed zijn op het dansmateriaal. De filmopnames duren een uur. De resultaten, street art, worden door een editor samengebracht in een clip. SHOW YOUR MOVE: een dansvloer (2x2) ergens in of om de school waar iedereen in de pauze een dans/beweging kan laten zien. Muziek is van grote invloed op de manier van bewegen. De spontane uitingen op de dansvloer worden gefilmd en door een editor vervolgens snel achter elkaar gemonteerd in een clip van een paar minuten. De clip geeft een mooi beeld van de verscheidenheid aan leerlingen die op een school te vinden zijn en hoe zij zich bewegen. Hebben we anderen nodig hebben om te kunnen dansen? Kunnen docenten eigenlijk wel dansen? De school krijgt de DVD met beide clips (SHOW YOUR MOVE en BEST OF) overhandigt in de week na het project. De clip kan ingezet worden tijdens open-dagen, ouderavonden of op de schoolwebsite geplaatst worden. Prijzen in overleg, afhankelijk van de wensen van de school. Trailer Show Your Move: http://www.youtube.com/watch?v=Z43wcq8CfgY
Doelstelling: Gediplomeerde dansdocenten zijn verantwoordelijk voor het bedenken en uitvoeren van de dansworkshops. Alle leerlingen met of zonder danservaring kunnen de oefeningen probleemloos volgen, omdat dansplezier voorop staat. Op aanstekelijke muziek die aansluit bij de kwaliteit en sfeer van de oefening, worden de kinderen spelenderwijs verleid om zelfstandig te creëren en creatief om te gaan met beweging, zodat er nieuwe dans ontstaat. Aan bod komen o.a.: samenwerking, inleving, verplaatsen door de hoogtelagen, tempo wisselingen, verschillende kwaliteiten en presentatie.
Bedrijfsnaam / instelling / persoon: Dansnest
Onderwijsbevoegdheid: 1e graads dansdocent
Bedrijfsactiviteiten: Dansnest maakt dans in de openbare ruimte. De dansers bestormen de straat met dansvoorstellingen voor jong en oud, om dans ook buiten het theater zichtbaar te maken. Het onderwijs wordt betrokken bij de activiteiten van Dansnest d.m.v. educatieve films, bezoek aan de voorstellingen en dansworkshops. Daarnaast verzorgt Dansnest podiumdanseducatie voor de gevorderde amateurdanser door hen te betrekken in het creatieve proces van een dansvoorstelling en helpt ze hun talenten op dit gebied verder te ontwikkelen. De artistieke leiding is in handen van Nana van Moergestel. Ze zoekt daarbij de samenwerking op met makers en uitvoerenden van verschillende kunstvormen. Per project is er een andere samenstelling van makers en dansers. Het werk van Dansnest is vooral te zien op straat, op school en soms in het theater.
Adres: Balfortstraat 23
Postcode: 4811 RR
Plaats: Breda
Telefoonnummer: 06-23765930
E-mail: info@dansnest.nl
Website: http://www.dansnest.nl

Leeftijdsgroep

  • Groep 5
  • Groep 6
  • Groep 7
  • Groep 8

Ruimte

  • gymzaal of speelzaal

Discipline

  • Dans

Kosten

  • €75 per uur, per klas, per docent. Reiskosten:€0.19/km retour va Breda

Maximaal aantal leerlingen

  • 30

Tijdsinvestering

  • in overleg

Benodigde materialen

  • geluidsinstallatie

Terug naar het overzicht