VAN PIXEL TOT AFBEELDING

BIKcollectief

Omschrijving: Wat zie je als je een foto of afbeelding van heel dichtbij bekijkt? Als je een beeld op de computer enorm inzoomt? Dan zie je heel veel kleine puntjes of vierkantjes, allemaal in een enkele kleur. Dit zijn pixels. Samen vormen zij de afbeelding. De eerste computerspelletjes bestonden eigenlijk ook uit pixels, maar dan vrij grote pixels, kleurvlakjes. Aan de hand van afbeeldingen van een ‘straatkunstenaar’ uit Parijs gaan we zelf ook een afbeelding maken bestaande uit grote pixels. Deze vierkante kleurvlakjes vormen samen een soort van computerpoppetje of een andere ‘geblokte’ voorstelling. De straatkunstenaar uit Parijs maakte zijn afbeeldingen van mozaïeksteentjes, dat deed hij stiekem s’nachts telkens op een andere hoek van een straat in Parijs. Ook wij gaan onze werkjes ‘stiekem’ ophangen in de school, zodat iedereen ze kan ontdekken. Hé, daar hangt er weer eentje!
Doelstelling: Leerlingen kennis laten maken met het gegeven 'pixels' en hoe die een afbeelding vormen. De leerlingen kennis laten maken met een vorm van straatkunst. Fantasie prikkelen. Creativiteit stimuleren. Behendigheid. Techniek.
Bedrijfsnaam / instelling / persoon: BIKcollectief
Onderwijsbevoegdheid: Ja
Bedrijfsactiviteiten: Het Beroepskunstenaars In de Klas collectief is een enthousiaste groep professionele beeldend kunstenaars met daarnaast een lesbevoegdheid in beeldende en kunstzinnige vorming. Wij brengen in die hoedanigheid, maar vooral als beeldend kunstenaar kunst en cultuur in de klas. Met onze jarenlange beroepservaring kunnen wij de leerlingen extra handvatten en inzichten bieden om zichzelf creatief te uiten en te ontwikkelen. In het BIKcollectief werken kunstenaars met verschillende achtergronden, die in diverse samenstellingen kunstprojecten in praktisch alle beeldende disciplines kunnen verzorgen. Het BIKcollectief ontwikkelt ook lesmateriaal, waaronder lesbrieven rondom ‘Het Monument tegen Zinloos Geweld’ van Guido Geelen en ’Ave Maria’ van Marc Mulders. Tevens verzorgen wij docententrainingen. Naast het geven van een uitgebreid scala aan workshops in het primair en voortgezet onderwijs, wordt het BIKcollectief regelmatig gevraagd voor het realiseren van blijvende kunstwerken op, rondom en in schoolgebouwen. Scholen kunnen zo hun school een eigen gezicht geven en laten zien dat het een gebouw voor kinderen is. De kunstwerken die gemaakt worden zijn vaak toegespitst op de school, de omgeving, het motto van de school of andere symbolische betekenissen voor de school.
Adres: Jacob van Oudenhoevenstraat 67
Postcode: 5014 KS
Plaats: Tilburg
Telefoonnummer: 06-24518131 / 06-27141958
E-mail: sanne_geboers@hotmail.com
Website: http://www.bikcollectief.nl

Leeftijdsgroep

  • Groep 3
  • Groep 4
  • Groep 5
  • Groep 6

Ruimte

  • De school

Discipline

  • Beeldende kunst

Kosten

  • € 57,00 per uur (incl. BTW), excl. reis en materiaalkosten.

Maximaal aantal leerlingen

  • 30

Tijdsinvestering

  • 1 uur en 45 min.

Benodigde materialen

  • De school krijgt een materiaallijst toegestuurd.

Terug naar het overzicht