MIJN EIGEN MUNTSTUK

BIKcollectief

Omschrijving: Jouw eigen munt! Kun je daarmee betalen?? We kunnen ‘m in ieder geval wel maken! In klei wordt jouw munt vormgegeven. Later wordt hier een gipsafdruk van gemaakt. Maar zo makkelijk is dat niet. Op een munt staan ook letters, die moet je tekenen in spiegelbeeld. Welke vormen liggen in de munt en wat komt naar boven? Leerlingen moeten denken in dianegatief. Met kleiattributen worden de mooiste en gekste vormen gecreëerd in de munt. Het geheel wordt beschilderd met goud, zilver, bruin- en grijstinten zodat het een echt ‘verzamel item’ wordt.
Doelstelling: Denken in dia-negatief. Gemengde technieken. Fantasie prikkelen. Creativiteit stimuleren. Technieken en materialen. Behendigheid
Bedrijfsnaam / instelling / persoon: BIKcollectief
Onderwijsbevoegdheid: Ja
Bedrijfsactiviteiten: Het Beroepskunstenaars In de Klas collectief is een enthousiaste groep professionele beeldend kunstenaars met daarnaast een lesbevoegdheid in beeldende en kunstzinnige vorming. Wij brengen in die hoedanigheid, maar vooral als beeldend kunstenaar kunst en cultuur in de klas. Met onze jarenlange beroepservaring kunnen wij de leerlingen extra handvatten en inzichten bieden om zichzelf creatief te uiten en te ontwikkelen. In het BIKcollectief werken kunstenaars met verschillende achtergronden, die in diverse samenstellingen kunstprojecten in praktisch alle beeldende disciplines kunnen verzorgen. Het BIKcollectief ontwikkelt ook lesmateriaal, waaronder lesbrieven rondom ‘Het Monument tegen Zinloos Geweld’ van Guido Geelen en ’Ave Maria’ van Marc Mulders. Tevens verzorgen wij docententrainingen. Naast het geven van een uitgebreid scala aan workshops in het primair en voortgezet onderwijs, wordt het BIKcollectief regelmatig gevraagd voor het realiseren van blijvende kunstwerken op, rondom en in schoolgebouwen. Scholen kunnen zo hun school een eigen gezicht geven en laten zien dat het een gebouw voor kinderen is. De kunstwerken die gemaakt worden zijn vaak toegespitst op de school, de omgeving, het motto van de school of andere symbolische betekenissen voor de school.
Adres: Jacob van Oudenhoevenstraat 67
Postcode: 5014 KS
Plaats: Tilburg
Telefoonnummer: 06-24518131 / 06-27141958
E-mail: sanne_geboers@hotmail.com
Website: http://www.bikcollectief.nl

Leeftijdsgroep

  • Groep 5
  • Groep 6
  • Groep 7
  • Groep 8

Ruimte

  • De school

Discipline

  • Beeldende kunst

Kosten

  • € 57,00 per uur (incl. BTW), excl. reis en materiaalkosten

Maximaal aantal leerlingen

  • 30

Tijdsinvestering

  • 2,5

Benodigde materialen

  • De school krijgt een materiaallijst toegestuurd.

Terug naar het overzicht