IN WELKE WERELD ZOU JIJ WILLEN LEVEN?

BIKcollectief

Omschrijving: Op ronde houten panelen worden (blijvende) kunstwerken gemaakt. Centraal staat de wereld waar kinderen het liefste in leven. Hoe ziet de wereld er bijvoorbeeld over 100 jaar uit in jouw fantasie? Dat bepalen de leerlingen. We werken in groepjes van ± 4 à 5 leerlingen op een groot rond paneel. De wereld is immers ook rond! De ronde panelen kunnen verschillende formaten hebben. De leerlingen tekenen alles wat ze maar kunnen bedenken in hun fantasie over hoe zij willen dat een perfecte, utopische wereld er uit ziet, alles is mogelijk. De nieuwe wereld wordt door de leerlingen gecreëerd! Samen met de leerlingen bekijken we de tekeningen en kijken welke delen daaruit op de panelen geschilderd gaan worden. De panelen kunnen in het middelpunt bevestigd worden aan de muur. Zo kan het ‘ronde’ schilderij telkens een beetje gedraaid worden, waardoor het er telkens anders uitziet.
Doelstelling: Anders kijken naar je omgeving. Samenwerken. Prikkelen van de fantasie. Stimuleren van de creativiteit. Behendigheid. Techniek.
Bedrijfsnaam / instelling / persoon: BIKcollectief
Onderwijsbevoegdheid: Ja
Bedrijfsactiviteiten: Het Beroepskunstenaars In de Klas collectief is een enthousiaste groep professionele beeldend kunstenaars met daarnaast een lesbevoegdheid in beeldende en kunstzinnige vorming. Wij brengen in die hoedanigheid, maar vooral als beeldend kunstenaar kunst en cultuur in de klas. Met onze jarenlange beroepservaring kunnen wij de leerlingen extra handvatten en inzichten bieden om zichzelf creatief te uiten en te ontwikkelen. In het BIKcollectief werken kunstenaars met verschillende achtergronden, die in diverse samenstellingen kunstprojecten in praktisch alle beeldende disciplines kunnen verzorgen. Het BIKcollectief ontwikkelt ook lesmateriaal, waaronder lesbrieven rondom ‘Het Monument tegen Zinloos Geweld’ van Guido Geelen en ’Ave Maria’ van Marc Mulders. Tevens verzorgen wij docententrainingen. Naast het geven van een uitgebreid scala aan workshops in het primair en voortgezet onderwijs, wordt het BIKcollectief regelmatig gevraagd voor het realiseren van blijvende kunstwerken op, rondom en in schoolgebouwen. Scholen kunnen zo hun school een eigen gezicht geven en laten zien dat het een gebouw voor kinderen is. De kunstwerken die gemaakt worden zijn vaak toegespitst op de school, de omgeving, het motto van de school of andere symbolische betekenissen voor de school.
Adres: Jacob van Oudenhoevenstraat 67
Postcode: 5014 KS
Plaats: Tilburg
Telefoonnummer: 06-24518131 / 06-27141958
E-mail: sanne_geboers@hotmail.com
Website: http://www.bikcollectief.nl

Leeftijdsgroep

 • Groep 4
 • Groep 5
 • Groep 6
 • Groep 7
 • Groep 8

Ruimte

 • De school

Discipline

 • Beeldende kunst

Kosten

 • € 57,00 per uur (incl. BTW), excl. reis en materiaalkosten.

Maximaal aantal leerlingen

 • 30

Tijdsinvestering

 • 2,5 uur

Benodigde materialen

 • De school krijgt een materiaallijst toegestuurd

Terug naar het overzicht