StraaTkunsT

SNENS

Omschrijving: In opdracht van KORT (Kunst in de Openbare Ruimte van Tilburg) heeft SNENS het project sTraaTkunsT ontwikkeld. De leerlingen leren tijdens dit project om de kunst in de stad te ‘lezen’ en daardoor meer te waarderen. Leerlingen maken kennis met de openbare kunstwerkstukken in Tilburg en omstreken d.m.v. rondleidingen en aanvullende workshop voor basisscholen en voortgezet onderwijs. Inclusief lesbrieven, werkbladen en kijkwijzers. Er zijn kunstroutes beschikbaar in Berkel-Enschot, Udenhout en verschillende wijken in Tilburg. Zowel wandelen als fietsen behoort tot de mogelijkheden. Medewerkers van SNENS zorgen voor de juiste begeleiding van alle onderdelen, uiteraard afgestemd op het niveau van de deelnemers. Gedurende een praktische workshop gaan de leerlingen zelf aan de slag en maken ze, in schaalmodel, een openbaar kunstwerk voor op het schoolplein.
Doelstelling: Leerlingen maken kennis met de openbare kunstwerkstukken in Tilburg. Ze leren naar kunst kijken. In het praktische gedeelte, zetten leerlingen de theoretische keniis om in een eigen kunstwerk.
Bedrijfsnaam / instelling / persoon: SNENS
Onderwijsbevoegdheid: BIK
Bedrijfsactiviteiten: SNENS richt zich op de ontwikkeling en uitvoering van educatieve kunstprojecten en creatieve workshops.
Adres: Zernikestraat 170
Postcode: 5025 GG
Plaats: Tilburg
Telefoonnummer: 06-50676764
E-mail: nancy@snens.nl
Website: http://www.snens.nl

Leeftijdsgroep

Ruimte

Discipline

  • Beeldende kunst
  • Cultureel erfgoed

Kosten

  • "60 euro p/u (incl. BTW

Maximaal aantal leerlingen

  • excl. materiaal)"

Tijdsinvestering

  • 30

Benodigde materialen

  • 2,00 uur per groep

Terug naar het overzicht