Workshop Theaterdans Voeding en Beweging PO

Stichting Eye-Wash Productions

Omschrijving: Gezonde voeding en voldoende beweging zijn belangrijk voor iedereen. Toch zijn steeds meer mensen te zwaar, ook kinderen. Daarom is het erg belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd te wijzen op het belang van gezonde voeding en voldoende beweging. Het blijkt namelijk dat kinderen met een verhoogd gewicht ook op latere leeftijd problemen hebben om een gezond gewicht te behouden, wat kan resulteren in veel gezondheidsproblemen. Eye-Wash Productions vindt het belangrijk aandacht te besteden aan dit thema. Dat doet zij via een speciale workshopserie theaterdans.
Doelstelling: Tijdens de workshopserie staat dansplezier voorop. Daarnaast wordt ook op een speelse manier aandacht besteed aan evenwichtige voeding en gezond bewegen. Via een warming up en een aantal oefeningen komt het thema ‘voeding en beweging’ aan bod en ook in de choreografie, die gedurende de vier workshops wordt ingestudeerd, komt deze terug. De dansstijl die als uitgangspunt wordt gebruikt, gaat uit van bewegingen uit het dagelijkse leven en musicaldans. Het gezamenlijk toewerken naar een mooi resultaat en het neerzetten van een goede performance staan centraal. Aan het eind van de serie wordt de choreografie gepresenteerd aan andere kinderen van de groep of school. Op die manier slaan we twee vliegen in één klap: De deelnemers van de workshop komen meer te weten over evenwichtige voeding en gezond bewegen en de toeschouwers krijgen er en passant ook nog wat van mee…
Bedrijfsnaam / instelling / persoon: Stichting Eye-Wash Productions
Onderwijsbevoegdheid: ja, PO en VO
Bedrijfsactiviteiten: Stichting Eye-Wash Productions bestaat uit een team van experts met een gezamenlijke passie: DANS! Deze passie vormt het uitgangspunt voor al haar activiteiten. Naast het maken van eigen (multimediale) dansproducties zet ze zich in om anderen van dienst te zijn met haar brede kennis en ruime ervaring. Artistieke kwaliteit gaar daarbij altijd samen met een uitstekende organisatie. Eye- Wash Productions wil zich ook inzetten om iedereen dans te laten ervaren. Vanuit die gedachte ontwikkelt zij op eigen initiatief en in opdracht van anderen educatieprojecten voor basisscholen en voor het voortgezet onderwijs.
Adres: 't Geluk 2
Postcode: 5662 HV
Plaats: Geldrop
Telefoonnummer: 0407113029
E-mail: info@eyewash.nl
Website: http://www.eyewash.nl

Leeftijdsgroep

  • Groep 5
  • Groep 6
  • Groep 7
  • Groep 8

Ruimte

  • Op een ruime locatie bijvoorbeeld in een gymzaal, een aula of een leegeruimd lokaal

Discipline

  • Dans

Kosten

  • 468,- euro

Maximaal aantal leerlingen

  • 16

Tijdsinvestering

  • 4x2 uur

Benodigde materialen

  • cd-speler

Terug naar het overzicht