Introductieworkshop Dans (bovenbouw VO-CKV)

Dansnest

Omschrijving: • Intoductieworkshop Dans (voor bovenbouw VO -CKV) In twee lesuren wordt er ingegaan op de belangrijkste elementen binnen de hedendaagse dans. De leerlingen krijgen bewegingen aangereikt, maar gaan ook zelfstandig bewegingen ontwikkelen n.a.v. opdrachten. Aan het einde van de workshop volgt een presentatiemoment voor elkaar waarbij samenwerking, het toepassen van verschillende hoogtelagen, tempo wisselingen, en kwaliteit van uitvoering centraal staan. Leerlingen leren meer over dans als kunstvorm en kunnen gerichter kijken naar dans in het theater. (Kosten 2 lesuren, 2 docenten, 1 klas, €175) Lisa 4 VWO: ”Het was totaal anders dan ik had verwacht. De keren dat ik namelijk een ‘dansles’ gevolgd had, waren echt elke keer hetzelfde. Maar dit was echt iets heel anders, de meeste dingen vond ik nog leuk ook! Ik was samen met Marijke en dat ging goed ondanks dat we volgens mij nou niet de beste danseressen zijn. We leerden dat je hetzelfde stukje dans op verschillende manieren kan uitvoeren. De meeste dingen wist ik wel, maar echt er zo bewust over nagedacht had ik nooit. Wat ik ook heel handig vond waren de tips voor als je een dansuitvoering gaat bekijken. Normaal zou ik op dat soort dingen nooit letten. De les werd soms ook erg serieus, doordat we ons moesten concentreren zodat we de bewegingen allemaal tegelijk gingen maken. Vaak lukte het ook. Ik weet nu dat dansen niet alleen maar hoeft te bestaan uit een dansje nadoen en uitvoeren. Met vrije bewegingen en verschillen tussen de snelheid van de dans kan je heel erg interessante uitvoeringen krijgen. Moderne dans is helemaal niet saai!”
Doelstelling: Gediplomeerde dansdocenten gaan met de leerlingen aan de slag. Zonder danservaring kunnen de leerlingen probleemloos deze workshops volgen. Tijdens de dansworkshops wordt er ingegaan op het zelfstandig creëren van dans eventueel in combinatie met het aanleren van bewegingen uit het repertoire van Dansnest. Centraal staan o.a: samenwerking, het bewegen door de hoogtelagen, tempo wisselingen en kwaliteit van uitvoering.
Bedrijfsnaam / instelling / persoon: Dansnest
Onderwijsbevoegdheid: 1e graads dansdocent
Bedrijfsactiviteiten: Dansnest maakt dans in de openbare ruimte. De dansers bestormen de straat met dansvoorstellingen voor jong en oud, om dans ook buiten het theater zichtbaar te maken. Het onderwijs wordt betrokken bij de activiteiten van Dansnest d.m.v. educatieve films, bezoek aan de voorstellingen en dansworkshops. Daarnaast verzorgt Dansnest podiumdanseducatie voor de gevorderde amateurdanser door hen te betrekken in het creatieve proces van een dansvoorstelling en helpt ze hun talenten op dit gebied verder te ontwikkelen. De artistieke leiding is in handen van Nana van Moergestel. Ze zoekt daarbij de samenwerking op met makers en uitvoerenden van verschillende kunstvormen. Per project is er een andere samenstelling van makers en dansers. Het werk van Dansnest is vooral te zien op straat, op school en soms in het theater.
Adres: Balfortstraat 23
Postcode: 4811 RR
Plaats: Breda
Telefoonnummer: 06-23765930
E-mail: info@dansnest.nl
Website: http://www.dansnest.nl

Leeftijdsgroep

  • VMBO leerjaar 3-4
  • HAVO leerjaar 3-5
  • VWO/Gymnasium leerjaar 3-6

Ruimte

  • Gymzaal

Discipline

  • Dans

Kosten

  • Kosten 2 lesuren, 2 docenten, 1 klas, €175. Reiskosten: €0.19/km retour va Breda

Maximaal aantal leerlingen

  • 30

Tijdsinvestering

  • 2 lesuren

Benodigde materialen

  • geluidsinstallatie

Terug naar het overzicht