Doe 'ns Gezond - Educatief kunstproject over gezond eten en voldoende bewegen

SNENS

Omschrijving: In opdracht van stichting KIDDOX heeft SNENS het educatieve kunstproject rondom het thema 'Gezondheid' ontwikkeld. KIDDOX is een stichting die zich hard maakt voor bestrijding en preventie van kinderdiabetes. Door overgewicht komt diabetes steeds vaker en op jongere leeftijd voor. Kiddox geeft voorlichting op scholen en bij sportverenigingen over het belang van gezond eten, buiten spelen en sporten. Want als kinderen gezond leven, lopen ze minder risico op diabetes. Na een aantal aansprekende onderdelen waarbij de kinderen zowel op educatief als op creatief vlak informatie hebben gekregen over 'gezond eten' en 'voldoende bewegen', worden er in groepjes posters gemaakt over dit onderwerp. De kinderen vertellen hierin waarom het belangrijk is om gezond te eten en voldoende te bewegen. De posters kunt u als school inzetten als communicatiemiddel over deze onderwerpen voor andere leerlingen. Kiest u liever voor een prentenboek, reclameclip of beeldverhaal als eindresultaat? Ook dat kan!
Doelstelling: Creativiteit inzetten als middel om jezelf te uiten. Om je mening te geven over een bepaald onderwerp. Om communicatiemiddelen te maken die gebruikt kunnen worden voor andere leerlingen. Om kinderen zelf te laten ervaren waarom het belangrijk is om gezond te eten en voldoende te bewegen.
Bedrijfsnaam / instelling / persoon: SNENS
Onderwijsbevoegdheid: BIK
Bedrijfsactiviteiten: SNENS richt zich op de ontwikkeling en uitvoering van educatieve kunstprojecten en creatieve workshops.
Adres: Zernikestraat 170
Postcode: 5025 GG
Plaats: Tilburg
Telefoonnummer: 06-50676764
E-mail: nancy@snens.nl
Website: http://www.snens.nl

Leeftijdsgroep

Ruimte

Discipline

  • Beeldende kunst
  • Foto, film, video

Kosten

  • "60 euro p/u (incl. BTW

Maximaal aantal leerlingen

  • excl. materiaal)"

Tijdsinvestering

  • 30

Benodigde materialen

  • min. 8 uur

Terug naar het overzicht