Koning Arthur

Thomas Oosterhout

Omschrijving: De werkgroep van Thomas organiseert in februari-maart 2010 een project rondom Fantasy. Een onderdeel hiervan zijn workshops voor basisschoolleerlingen. De kinderen bekijken en bespreken eerst een collage van Arthur van Ockenburg. Zijn werk verbeeldt, op zijn manier, helden, magie, symbolen en goed en kwaad. In deze wereld past het verhaal van de jongen, Arthur, die koning wordt. De kinderen gaan op hun eigen manier figuren, scenes of voorwerpen uit dit verhaal verbeelden.
Doelstelling: De kinderen leren dat iedereen een eigen verhaal kan vertellen bij een kunstwerk. De kinderen leren figuren, voorwerpen of een scene uit het verhaal van koning Arthur op een eigen manier te verbeelden. De kinderen leren door middel van associaties zoals, mooie stoffen, zachte kleuren, fonkelende diamanten, goud, zilver, heuvelachtige of beboste landschappen een sprookjesachtige sfeer te scheppen.
Bedrijfsnaam / instelling / persoon: Thomas Oosterhout
Onderwijsbevoegdheid: ja
Bedrijfsactiviteiten: Thomas is een werkgroep vanuit de Mariakerk die een cultureel-spiritueel programma biedt voor mensen die zelf willen voelen, denken en zien voordat ze geloven. In het programma is een project rondom Fantasy opgenomen. Tijdens dit project biedt Thomas een workshop aan voor groep 5 van de basisschool
Adres: Wilhelminalaan 63
Postcode: 4905 AT
Plaats: Oosterhout
Telefoonnummer: 0162-453113
E-mail: k.v.gageldonk@12move.nl
Website: http://www.thomasoosterhout.nl

Leeftijdsgroep

  • Groep 5

Ruimte

  • Mariakerk

Discipline

  • Beeldende kunst

Kosten

  • 90,00 incl. materialen en lesbrief

Maximaal aantal leerlingen

  • 30

Tijdsinvestering

  • workshop duurt 2 uur

Benodigde materialen

  • lesbrief (verhaal van koning Arthur) moet voor de workshop voorgelezen worden.

Terug naar het overzicht