Magische Snaren

Magische Snaren

Omschrijving: Het ultieme muziektheaterproject voor en door kinderen, geschreven en ontwikkeld door Marcel la Haye. Al zingend leert de hele klas in zes weken zes liedjes op gitaar. Deze vormen de rode draad in een verhaal waarbij de verbindende teksten door de leerlingen zelf worden bedacht. Hierdoor ontstaan een thema en een titel. De kinderen bedenken zelf welke attributen er nodig zijn om het verhaal uit te beelden en maken of zorgen ze eigenhandig voor de decorstukken. De voorkeur gaat uit naar de groepen 5, 6 en 7. Laat je overtuigen en kijk naar de youtube-filmpjes: zoekterm magische snaren.
Doelstelling: De kinderen kennis laten maken met muziek in het algemeen, in bijzonder met gitaar en diverse muziekstijlen: blues, rock, reggae, Spaans, klassiek. De lettergrepen in de tekst vormen het ritme. Hierdoor is het mogelijk om auditief ingewikkelde ritmes te spelen.
Bedrijfsnaam / instelling / persoon: Magische Snaren
Onderwijsbevoegdheid: docerend musicus, Conservatorium diploma
Bedrijfsactiviteiten: Project Magische Snaren: het ultieme muziektheaterproject voor en door kinderen.Al zingend leert de hele klas in zes weken zes liedjes op gitaar. Deze vormen de rode draad in een verhaal waarbij de verbindende teksten door de leerlingen zelf worden bedacht. Hierdoor ontstaan een thema en een titel. Blues, rock, reggae, Spaans, klassiek: alle stijlen komen aan bod. De lettergrepen in de tekst vormen het ritme. Hierdoor is het mogelijk om auditief ingewikkelde ritmes te spelen.De kinderen bedenken zelf welke attributen er nodig zijn om het verhaal uit te beelden en maken of zorgen ze eigenhandig voor de decorstukken. De voorkeur gaat uit naar de groepen 5, 6 en 7.Laat je overtuigen en kijk naar de youtube-filmpjes met zoekterm: Magische Snaren.Samenvatting:- groep: bovenbouw (5, 6 en 7)- datum: in overleg- duur: 1 uur per groep/klas- plaats: op school (aula/zaal/groot lokaal)- kosten: € 37 per uur incl. materialen- aanbieder: Marcel la Haye en Nedim Suta
Adres: Nieuwkoopplein 37
Postcode: 5045 MN
Plaats: Tilburg
Telefoonnummer: 06-52068763
E-mail: gitaarlesnedimsuta@gmail.com
Website: http://www.gitaarlesnedimsuta.nl

Leeftijdsgroep

  • Groep 5
  • Groep 6
  • Groep 7

Ruimte

  • Dit project wordt bij voorkeur onder schooltijd gegeven

Discipline

  • Theater
  • Muziek

Kosten

  • €37

Maximaal aantal leerlingen

  • 30

Tijdsinvestering

  • 1 uur per groep/klas

Benodigde materialen

  • groot lokaal/aula

Terug naar het overzicht