Remember Me!

Kleinkunstig

Omschrijving: Aan het begin van de voorstelling filmt Jasper zichzelf en vraagt aan de leerlingen wat hun eerste indruk van hem is. Vervolgens geeft hij het publiek een kijkje in zijn leven, waardoor het publiek ontdekt of deze eerste indruk klopt of niet. In de eerste scène presenteert Jasper zich als een vriendelijke, extraverte jongen. In de volgende scènes wordt Jasper steeds meer onvoorspelbaar en manipuleert bijvoorbeeld zijn klasgenoten. Het publiek leert niet alleen Jasper kennen, maar ook zijn klasgenoten Michiel, Hanna, Roos en Sharon. Tijdens de voorstelling worden er zeven meerkeuze vragen gesteld, waardoor de leerlingen gaan nadenken over wie ze zijn en wie ze willen zijn. Ze hoeven slechts ‘A, B of C’ in te vullen op hun kaart. In de aansluitende les worden deze vragen behandeld. In de workshops Podium (theater en dans), Taal (rap, poëzie en speech) en Kunst (schilderen en collage) maken de leerlingen een persoonlijk statuut. Hierin verwoordt iedere leerling wat hij of zij belangrijk vindt in het leven. Voor een blijvende herinnering en een goede manier van afronden van de dag wordt door een technicus van Switch een complicatie van de dag gemaakt en getoond bij de afsluiting.
Doelstelling: Leerlingen krijgen mee dat een eerste indruk niet altijd waar is en dat je niet bang hoeft te zijn om jezelf te zijn. Bovendien leren de leerlingen hun zelf kennen en weten ze na de workshops wat zij belangrijk vinden in hun leven, wie ze zijn en wie ze willen zijn.
Bedrijfsnaam / instelling / persoon: Kleinkunstig
Onderwijsbevoegdheid: VO
Bedrijfsactiviteiten: Kleinkunstig is een aanbieder in workshops en voorstellingen voor het voortgezet onderwijs. Wij werken met een team van jonge mensen elke dag aan de realisatie van uw evenement. Met onze workshopdocenten willen wij deelnemers uitdagen om hun eigen creativiteit te gebruiken.Wij geloven dat jongeren een bron van creativiteit zijn. Wij willen dat jongeren bewust worden van hun eigen waarde en kwaliteiten door creatief bezig te zijn.
Adres: Esdoornstraat 3
Postcode: 8021 WB
Plaats: Zwolle
Telefoonnummer: 038-4549911
E-mail: anneke@kleinkunstig.nl
Website: http://www.kleinkunstig.nl

Leeftijdsgroep

  • VMBO leerjaar 3-4
  • HAVO leerjaar 3-5
  • VWO/Gymnasium leerjaar 3-6

Ruimte

Discipline

  • Theater

Kosten

  • Voor meer info kunt u terecht op onze website; www.kleinkunstig.nl

Maximaal aantal leerlingen

  • 200 leerlingen

Tijdsinvestering

  • 150 minuten (voorstelling, les en workshops)

Benodigde materialen


Terug naar het overzicht