Kleuterdans

Doenya's Danswereld

Omschrijving: In de kleuterdansles dansen we vanuit fantasieverhalen m.b.v. diverse muziek en kleurrijke attributen. Er is ruimte voor fantasie en spel. De materialen nodigen uit om te bewegen en nieuwe dansbewegingen te leren. Kleuterdans is mogelijk als workshop of als lessenreeks. De danslessen kunnen worden afgestemd op uw wensen. Ik bedenk zelf fantasieverhalen en kan daarnaast aansluiten op de actuele thema’s. Kleuterdans kan ook worden aangeboden in een Indiaas- oriëntaals thema, zodat de eerste bewegingen en begrippen van deze dansstijl spelenderwijs worden geleerd.
Doelstelling: stimuleren van de fantasie en expressie. Aanleren van eerste dansbewegingen. Kennismaken met diverse muziek, van klassiek tot oriëntaals. Stimuleren van sociale vaardigheden d.m.v. contact, in tweetallen en groepjes dansen, op elkaar wachten.
Bedrijfsnaam / instelling / persoon: Doenya's Danswereld
Onderwijsbevoegdheid: 2e graads lesbevoegdheid docent Omganskunde
Bedrijfsactiviteiten: Vanuit Doenya's Danswereld verzorg ik de volgende activiteiten: Peuterdans (2- 4 jaar), Kleuterdans (4- 6 jaar), Oriëntaalse- Indiase dans (5 - 12 jaar). De activiteiten kunnen worden aangeboden als workshops, in een thema of als les- cursus. In de peuter- en kleuterdansles werk ik met fantasieverhalen. Vanuit dit fantasieverhaal komen we tot beweging, met behulp van diverse (zelfgemaakte) attributen. Daarbij gebruik ik allerlei muziek, wat kan variëren van klassiek tot wereldmuziek en kinderliedjes. Naast het bedenken van fantasieverhalen maak ik ook dansverhalen o.b.v. prentenboeken. In de kleuterdansles kan het verhaal en de beweging worden uitgebreid, aangepast op de leeftijd en de ontwikkeling van de kinderen. In de Indiaas/ oriëntaalse danslessen en workshops gebruik ik oosterse-, buikdans- en Indiase filmmuziek (Bollywood). We dansen hierbij met muntsjaaltjes op vrolijke en sfeervolle muziek.
Adres: Kievit 63
Postcode: 5161WV
Plaats: Sprang-Capelle
Telefoonnummer: 0681229655
E-mail: info@doenyasdanswereld.nl
Website: http://www.doenyasdanswereld.nl

Leeftijdsgroep

  • Groep 1
  • Groep 2
  • Groep 3

Ruimte

  • gymzaal of ruim lokaal

Discipline

  • Dans

Kosten

  • afhankelijk van aanbod (workshop of lesreeks).

Maximaal aantal leerlingen

  • 20 (grotere groep in overleg).

Tijdsinvestering

  • 45 min. per les

Benodigde materialen

  • Docent verzorgt materialen

Terug naar het overzicht