VAKOVERSCHRIJDENDE WORKSHOPS OP MAAT GEMAAKT VOOR UW SCHOOL.

BIKcollectief

Omschrijving: Graag komen wij bij u langs op uw school om aan het begin van het nieuwe schooljaar te bespreken binnen welke thema’s er komend schooljaar gewerkt zal gaan worden in de groepen. Passend bij deze thema’s en bij de leeftijden van de leerlingen ontwikkelen wij vakoverschrijdende workshops en projecten binnen het beeldende vak. Zo kunnen er workshops ontwikkeld worden die overlappen met de vakken taal, aardrijkskunde, biologie. Binnen de beeldende disciplines kunt u denken aan ruimtelijke vormgeving, grafische vormgeving, textiele werkvormen, fotografie, film, decor, tekenen, schilderen, grafiek, mode vormgeving en nieuwe media. Zo kan het creatieve vak een aanvullende betekenis krijgen binnen de exacte vakken en kunnen de leerlingen op een speelse en fantasievolle wijze met de lesstof om gaan. Door deze mooie manier van afwisseling zal het vak van verschillende kanten belicht worden.
Doelstelling: Vakoverschrijdend. Prikkelen van de fantasie en stimuleren van de creativiteit. Techniek. Verder in overleg
Bedrijfsnaam / instelling / persoon: BIKcollectief
Onderwijsbevoegdheid: Ja
Bedrijfsactiviteiten: Het Beroepskunstenaars In de Klas collectief is een enthousiaste groep professionele beeldend kunstenaars met daarnaast een lesbevoegdheid in beeldende en kunstzinnige vorming. Wij brengen in die hoedanigheid, maar vooral als beeldend kunstenaar kunst en cultuur in de klas. Met onze jarenlange beroepservaring kunnen wij de leerlingen extra handvatten en inzichten bieden om zichzelf creatief te uiten en te ontwikkelen. In het BIKcollectief werken kunstenaars met verschillende achtergronden, die in diverse samenstellingen kunstprojecten in praktisch alle beeldende disciplines kunnen verzorgen. Het BIKcollectief ontwikkelt ook lesmateriaal, waaronder lesbrieven rondom ‘Het Monument tegen Zinloos Geweld’ van Guido Geelen en ’Ave Maria’ van Marc Mulders. Tevens verzorgen wij docententrainingen. Naast het geven van een uitgebreid scala aan workshops in het primair en voortgezet onderwijs, wordt het BIKcollectief regelmatig gevraagd voor het realiseren van blijvende kunstwerken op, rondom en in schoolgebouwen. Scholen kunnen zo hun school een eigen gezicht geven en laten zien dat het een gebouw voor kinderen is. De kunstwerken die gemaakt worden zijn vaak toegespitst op de school, de omgeving, het motto van de school of andere symbolische betekenissen voor de school.
Adres: Jacob van Oudenhoevenstraat 67
Postcode: 5014 KS
Plaats: Tilburg
Telefoonnummer: 06-24518131 / 06-27141958
E-mail: sanne_geboers@hotmail.com
Website: http://www.bikcollectief.nl

Leeftijdsgroep

 • Groep 2
 • Groep 3
 • Groep 4
 • Groep 5
 • Groep 6
 • Groep 7

Ruimte

 • De school

Discipline

 • Theater

Kosten

 • € 57,- per uur (incl. BTW), excl. reis en materiaalkosten

Maximaal aantal leerlingen

 • 30

Tijdsinvestering

 • in overleg

Benodigde materialen

 • In overleg

Terug naar het overzicht