THE SKY IS THE LIMIT

BIKcollectief

Omschrijving: Torens bieden meer zicht op je omgeving: kasteeltorens, vuurtorens, jachttorens. Hoe hoger je bent hoe meer je van je omgeving (de wereld) kunt zien. Je hebt allerlei soorten torens. Flats en woontorens worden gebouwd om ruimte te besparen. Die worden ook wel ‘skyscrapers’ genoemd. Architecten, zoals een Rem Koolhaas, maken daar soms hele bijzondere gebouwen van. Machthebbers kunnen met hoge bouwwerken laten zien dat ze machtiger zijn dan anderen, bijvoorbeeld in de race om het hoogste gebouw ter wereld. Maar torens werden van oudsher ook gebruikt als symbolen. Torens staan voor het reiken naar de hemel, naar god, naar hogere doelen. Denk bijvoorbeeld aan kerktorens of minaretten. Maar er worden ook fantasietorens gebouwd, zoals de Eiffeltoren, follies en kunstwerken. Wat is belangrijk als je een grote en hoge constructie wilt bouwen (maar ook als je jezelf wilt verbeteren, wilt groeien als mens)? Een stevige basis! Anders val je om. Dat geldt zeker ook voor een bouwwerk. Na een inspirerende PowerPoint presentatie gaan de leerlingen in groepjes met (afval)hout torens bouwen. Daarna gaan ze deze beschilderen.
Doelstelling: Powerpoint over torens en bouwwerken. Samenwerken. Prikkelen van de fantasie en het stimuleren van de creativiteit. Techniek. Ruimtelijk inzicht. Behendigheid.
Bedrijfsnaam / instelling / persoon: BIKcollectief
Onderwijsbevoegdheid: Ja
Bedrijfsactiviteiten: Het Beroepskunstenaars In de Klas collectief is een enthousiaste groep professionele beeldend kunstenaars met daarnaast een lesbevoegdheid in beeldende en kunstzinnige vorming. Wij brengen in die hoedanigheid, maar vooral als beeldend kunstenaar kunst en cultuur in de klas. Met onze jarenlange beroepservaring kunnen wij de leerlingen extra handvatten en inzichten bieden om zichzelf creatief te uiten en te ontwikkelen. In het BIKcollectief werken kunstenaars met verschillende achtergronden, die in diverse samenstellingen kunstprojecten in praktisch alle beeldende disciplines kunnen verzorgen. Het BIKcollectief ontwikkelt ook lesmateriaal, waaronder lesbrieven rondom ‘Het Monument tegen Zinloos Geweld’ van Guido Geelen en ’Ave Maria’ van Marc Mulders. Tevens verzorgen wij docententrainingen. Naast het geven van een uitgebreid scala aan workshops in het primair en voortgezet onderwijs, wordt het BIKcollectief regelmatig gevraagd voor het realiseren van blijvende kunstwerken op, rondom en in schoolgebouwen. Scholen kunnen zo hun school een eigen gezicht geven en laten zien dat het een gebouw voor kinderen is. De kunstwerken die gemaakt worden zijn vaak toegespitst op de school, de omgeving, het motto van de school of andere symbolische betekenissen voor de school.
Adres: Jacob van Oudenhoevenstraat 67
Postcode: 5014 KS
Plaats: Tilburg
Telefoonnummer: 06-24518131 / 06-27141958
E-mail: sanne_geboers@hotmail.com
Website: http://www.bikcollectief.nl

Leeftijdsgroep

 • Groep 6
 • Groep 7
 • Groep 8
 • VMBO leerjaar 3-4
 • HAVO leerjaar 3-5

Ruimte

 • De school

Discipline

 • Theater

Kosten

 • € 57,00 per uur (incl. BTW), excl. reis en materiaalkosten

Maximaal aantal leerlingen

 • 25

Tijdsinvestering

 • 3 à 4 x 2 uur

Benodigde materialen

 • De school krijgt een materiaallijst toegestuurd. Digibord of beamer.

Terug naar het overzicht