Theaterhelden

De Vlinderfabriek

Omschrijving: Workshop theaterhelden is een workshop toneelspelen over literatuurhelden en dapper zijn (of willen worden ) Je maakt kennis met grote en kleine helden uit jeugdliteratuur, maar je ontdekt ook de held in jezelf. De workshop begint met een kort verhaal. Daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag als verhalen-verzinners en acteurs. Samen met de regisseur werk je aan basisvaardigheden van theater en leer je improviseren vanuit een verhaal. Spelplezier en fantasie staan centraal binnen de opdrachten. De workshop eindigt met een kort presentatie moment aan elkaar waarbij de leerlingen in een montage achtige vorm een nieuw verhaal uit oude tijden of een oud verhaal in een nieuw jasje spelen.
Doelstelling: Door middel van bestaande verhalen, wordt de leerling uitgedaagd om verhalen te verzinnen en te spelen. Taalgevoel, maar ook het durven doen wordt gestimuleerd. Naast de bestaande verhalen gebruiken we lijf, stem, muziek om tot een theatrale vorm te komen.
Bedrijfsnaam / instelling / persoon: De Vlinderfabriek
Onderwijsbevoegdheid: Ja
Bedrijfsactiviteiten: De Vlinderfabriek is een initiatief op gebied van jeugdtheater educatie, waar expertise & kwaliteit in aanbod en uitvoer samenkomen. Wij willen kinderen en jongeren het creatieve en grenzeloze van theater laten ontdekken door middel van theaterprojecten en lessen op maat. We bieden grote en kleine avonturen die gaan over ontplooiing van creativiteit, experimenteren, ervaren en beleven. Aspecten van theater die wij inzetten zijn: toneel, beweging, tekst, schrijven, muziek, film/fotografie en filosofie. Voor volwassenen die zich willen verdiepen in het werken met kinderen, heeft de Vlinderfabriek inspirerende workshops, kwalitatieve coaching en studiedagen ontwikkeld waarbij theater als doel of als middel wordt ingezet.
Adres: n.v.t.
Postcode: n.v.t.
Plaats: Breda
Telefoonnummer: 0628319135
E-mail: info@vlinderfabriek.nl
Website: http://www.vlinderfabriek.nl

Leeftijdsgroep

  • Groep 6
  • Groep 7
  • Groep 8

Ruimte

  • speelzaal, gymzaal

Discipline

  • Theater

Kosten

  • 135,00 euro

Maximaal aantal leerlingen

  • 30

Tijdsinvestering

  • 90 minuten

Benodigde materialen


Terug naar het overzicht