Dansworkshops muziek en dans voor groep 6 t/m 8 Alledaagse dans (PO)

Dansnest

Omschrijving: Bovenbouw: (Groep 6/7-7-8) Alledaagse dans. De leerlingen leren om van dagelijkse bewegingen dans te maken. (bv: tanden poetsen, kleding aantrekken, boterham smeren etc.) Door de bewegingen bijvoorbeeld te vergroten, verkleinen, herhalen, vertragen, te versnellen enzovoort wordt er dans gemaakt. De leerlingen ervaren dat muziek van grote invloed is op de kwaliteit van de beweging. Aan het einde is er een presentatie moment met de leerlingen onderling. Alle leerlingen met of zonder danservaring kunnen de oefeningen probleemloos volgen, omdat dansplezier voorop staat. Op aanstekelijke muziek die aansluit bij de kwaliteit en sfeer van de oefening, worden de kinderen spelenderwijs verleid om zelfstandig te creren en creatief om te gaan met beweging, zodat er nieuwe dans ontstaat. Aan bod komen o.a.: samenwerking, inleving, verplaatsen door de hoogtelagen, tempo wisselingen, verschillende kwaliteiten en presentatie. Bij elke workshop zitten lesideen die de docent in klas kan behandelen.
Doelstelling: Leerlingen bekend maken met dans als kunstvorm, waarbij ze zowel actief, receptief als reflectief geprikkeld worden. Dansnest maakt voorstellingen in de openbare ruimte, geeft podiumdanseducatie en geeft workshops / voorstellingen in het onderwijs.
Bedrijfsnaam / instelling / persoon: Dansnest
Onderwijsbevoegdheid: 1e graads dansdocent
Bedrijfsactiviteiten: Dansnest maakt dans in de openbare ruimte. De dansers bestormen de straat met dansvoorstellingen voor jong en oud, om dans ook buiten het theater zichtbaar te maken. Het onderwijs wordt betrokken bij de activiteiten van Dansnest d.m.v. educatieve films, bezoek aan de voorstellingen en dansworkshops. Daarnaast verzorgt Dansnest podiumdanseducatie voor de gevorderde amateurdanser door hen te betrekken in het creatieve proces van een dansvoorstelling en helpt ze hun talenten op dit gebied verder te ontwikkelen. De artistieke leiding is in handen van Nana van Moergestel. Ze zoekt daarbij de samenwerking op met makers en uitvoerenden van verschillende kunstvormen. Per project is er een andere samenstelling van makers en dansers. Het werk van Dansnest is vooral te zien op straat, op school en soms in het theater.
Adres: Balfortstraat 23
Postcode: 4811 RR
Plaats: Breda
Telefoonnummer: 06-23765930
E-mail: info@dansnest.nl
Website: http://www.dansnest.nl

Leeftijdsgroep

  • Groep 5
  • Groep 6
  • Groep 7

Ruimte

  • Gymzaal

Discipline

  • Muziek

Kosten

  • In overleg

Maximaal aantal leerlingen

  • 30

Tijdsinvestering

  • In overleg

Benodigde materialen

  • gymzaal

Terug naar het overzicht