Dansworkshops muziek en dans voor groep 4 t/m 6 Wereldse dans in een Nederlands jasje (PO)

Dansnest

Omschrijving: Middenbouw: (Groep 4-5-6) Wereldse dans in een Nederlands jasje. Hiphop, Afrikaanse dans, Latijns Amerikaans, Indiase dans, Flamenco en Armeens. De dansdocent introduceert zes verschillende stijlen in drie lessen. De muziekstijl uit de streek is de inspiratiebron voor de beweging. De kinderen krijgen opdrachten om eigen variaties te verzinnen op de oorspronkelijke bewegingen. Alle leerlingen met of zonder danservaring kunnen de oefeningen probleemloos volgen, omdat dansplezier voorop staat. Op aanstekelijke muziek die aansluit bij de kwaliteit en sfeer van de oefening, worden de kinderen spelenderwijs verleid om zelfstandig te creëren en creatief om te gaan met beweging, zodat er nieuwe dans ontstaat. Aan bod komen o.a.: samenwerking, inleving, verplaatsen door de hoogtelagen, tempo wisselingen, verschillende kwaliteiten en presentatie. Bij elke workshop zitten lesideeën die de docent in klas kan behandelen.
Doelstelling: Leerlingen bekend maken met dans als kunstvorm, waarbij ze zowel actief, receptief als reflectief geprikkeld worden. Dansnest maakt voorstellingen in de openbare ruimte, geeft podiumdanseducatie en geeft workshops / voorstellingen in het onderwijs.
Bedrijfsnaam / instelling / persoon: Dansnest
Onderwijsbevoegdheid: 1e graads dansdocent
Bedrijfsactiviteiten: Dansnest maakt dans in de openbare ruimte. De dansers bestormen de straat met dansvoorstellingen voor jong en oud, om dans ook buiten het theater zichtbaar te maken. Het onderwijs wordt betrokken bij de activiteiten van Dansnest d.m.v. educatieve films, bezoek aan de voorstellingen en dansworkshops. Daarnaast verzorgt Dansnest podiumdanseducatie voor de gevorderde amateurdanser door hen te betrekken in het creatieve proces van een dansvoorstelling en helpt ze hun talenten op dit gebied verder te ontwikkelen. De artistieke leiding is in handen van Nana van Moergestel. Ze zoekt daarbij de samenwerking op met makers en uitvoerenden van verschillende kunstvormen. Per project is er een andere samenstelling van makers en dansers. Het werk van Dansnest is vooral te zien op straat, op school en soms in het theater.
Adres: Balfortstraat 23
Postcode: 4811 RR
Plaats: Breda
Telefoonnummer: 06-23765930
E-mail: info@dansnest.nl
Website: http://www.dansnest.nl

Leeftijdsgroep

  • Groep 4
  • Groep 5

Ruimte

  • gymzaal

Discipline

  • Muziek

Kosten

  • in overleg

Maximaal aantal leerlingen

  • 30

Tijdsinvestering

  • in overleg

Benodigde materialen

  • gymzaal

Terug naar het overzicht