Gratis lesmethode over film

  Avonturen in het donker, is een lesmethode over film met een doorlopende leerlijn voor groep 3 t/m 8 van het primair onderwijs. De methode behandelt de belangrijkste filmaspecten. Hoe laat je leerlingen spelenderwijs ontdekken wat er allemaal bij een film maken komt kijken? Hoe kijk je een film en bespreek je de beelden met je leerlingen? Basisthema's zoals verhaal, personages en montage komen met leuke doe-opdrachten in de klas aan bod. Avonturen in het donker wordt gratis beschikbaar gesteld dankzij een bijdrage van de Freek & Hella de Jonge Foundation. 

  Inpassen in uw les 
  U kunt Avonturen in het donker gebruiken als verdieping bij een willekeurige film die u met de klas kijkt, bij een themaweek over film of beeld, als losse les voor ‘tussendoor’’ of als eindles voor een vakantie. 

  Inhoud van de lesmethode 
  Avonturen in het donker bestaat uit een lesmap en extra online materiaal. Samen film kijken wordt nog leuker met filmverhalen, doe-opdrachten en beeldfragmenten die u op deze website onder Inhoud kan vinden. De inlogcode om de inhoud van de thema's te bekijken ontvangt u bij aanschaf van Avonturen in het donker. Tevens vindt u op deze pagina een korte praktische instructie voor het gebruik van Avonturen in het donker, zodat u direct aan de slag kan! 
   
  Meer informatie of lesmethode bestellen?