De Canon van Lammers

  Frank Lammers, Brabander in hart en nieren, gaat vanaf zondag 28 september in een nieuwe tv-serie op zoek naar wat de Brabantse geschiedenis zo bijzonder maakt: De Canon van Lammers!
   
  De eigenzinnige acteur Frank Lammers rijdt in zijn rammelbak door het Brabantse land. Hij bezoekt alle windstreken, in het Nederlandse en in het Belgische deel van het oude hertogdom, en ontmoet ter plekke bijzondere personen die hem meer vertellen over de unieke historie van Brabant.
   
  Het resultaat van Franks speurtocht door het Brabantse verleden is vervat in tien gevarieerde afleveringen, die samen ‘het Verhaal van Brabant’ vertellen. Op zondagavond 28 september zal de eerste aflevering van De Canon van Lammers door Omroep Brabant worden uitgezonden.
   
  Frank stelt tijdens zijn reis een persoonlijke canon van de Brabantse geschiedenis samen. Het boek Blikken op Brabant – de canon van Nederland in Noord-Brabants perspectief (in 2012 door Erfgoed Brabant uitgegeven) is hierbij de wegwijzer die hem door de provincie én door het verleden leidt.
   
  De Canon van Lammers is een coproductie van Erfgoed Brabant en Omroep Brabant. Als uitvoerend producent treden de Cutjongens op. Deze tv-serie is mede tot stand gekomen met financiële ondersteuning van het VSBfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.