De Nieuwe Vincent 2015

  Het succesvolle initiatief De Nieuwe Vincent wordt in 2015 voortgezet. In dat jaar wordt De Nieuwe Vincent uitgebreid naar een Brabant-breed project, vanwege het Van Gogh-jaar 2015 | 125 jaar inspiratie. De Nieuwe Vincent is een gezamenlijk initiatief van Vincents Tekenlokaal en Kunstpodium T en in 2013 van start gegaan. De basis van het initiatief ligt in de verbinding tussen het Leerling/Meester project van Kunstpodium T en de plek waar de jonge Vincent van Gogh zijn eerste tekenles kreeg: Vincents Tekenlokaal.
   
  Het project start in januari 2015. In de eerste zes maanden van het jaar kunnen alle Brabantse kinderen tussen de 9 en 14 jaar oud een tekening aanleveren via de website www.denieuwevincent.nl (de website is nu nog in ontwikkeling!).
   
  Je kunt zelfstandig aan de slag, maar er is ook een programma voor scholen. Dit programma bestaat uit vier onderdelen:
  - Gastles door een kunstenaar in de klas
  - Voor iedere leerling het werkboekje ‘Door de ogen van Vincent’
  - Busvervoer naar Vincents Tekenlokaal
  - Bezoek aan Vincents Tekenlokaal
  De leerlingen treden in de voetsporen van Vincent en maken een prachtige tekening. Dit alles voor maar € 50 per groep! Wacht dus niet te lang met boeken, want vol is vol.
   
  In de zomer van 2015 kiest een vakjury uit alle inzendingen 45 jonge talenten. Zij gaan aan de slag om hun tekentalent nog verder te ontwikkelen. Met Vincent van Gogh als icoon worden deze jongeren uitgedaagd, stappen ze in de spotlight, ontvangen ze opbouwende feedback en bezoeken ze diverse kunstenaarsateliers.
   
  In december beslist een jury wie zich De Nieuwe Vincent van 2015 mag noemen. Deze Vincent krijgt een prijs aangeboden van het Noord-Brabants Genootschap en kan zich verder gaan scholen als jong tekentalent.
   
  Voor meer informatie neem contact op met Jasmijn van der Hamsvoord via info@denieuwevincent.nl of 013 – 549 45 73.