Eduatienieuwsbrief Erfgoed Brabant - juni 2014

  Erfgoed Brabant houdt alle geïnteresseerden op de hoogte van ontwikkelingen rondom erfgoededucatie in Noord-Brabant via een Educatienieuwsbrief. Hieronder de inhoud van de nieuwsbrief van dinsdag 3 juni 2014.
   
   
  Tradities rondom vakantie
  Nog even volhouden, dan kan de zomervakantie beginnen! Een mooi moment om met je leerlingen stil te staan bij waarom en vooral hoe wij vakantie vieren. Hoe lang hebben wij al vakantie, hoe vierden de mensen vroeger vakantie, zijn er vakantietradities in de familie? Zomaar vragen waar we meestal niet bij stil staan.
  Wij hebben achtergrondinformatie voor je verzameld en hebben daar enkele lessuggesties bij bedacht.
  Lees meer

  Wijzer met erfgoededucatie
  Wijzer met erfgoededucatie is een handleiding voor leerkrachten basisonderwijs. Met de handleiding krijg je meer inzicht in de bedoeling van erfgoededucatie en weet je waar je aan werkt.
  In de handleiding vind je de volgende onderdelen:
  Wat is erfgoededucatie?
  De leerdoelen voor erfgoededucatie voor groep 1 t/m 8
  Vijf gouden regels voor goede erfgoedlessen
  Aan de slag met de leerdoelen
  Lees meer

  Museumschatjes
  Enige tijd geleden is de brief met de aankondiging van de projecten ‘Museumschatjes’ en ‘Expeditie Heilige Huisjes’ bij alle Brabantse basisscholen bezorgd. Je vindt daarin alle informatie over deze twee gratis projecten. Heb je de brief niet gehad? Kijk dan op onze website. Je kunt je klas dan alsnog aanmelden.
  Lees meer

  Investeringsprogramma
  De stichting Heilig Bloedprocessie in Boxtel heeft een aanvraag gedaan bij het investeringsprogramma van Erfgoed Brabant dat het ontwikkelen van erfgoedprojecten binnen het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit stimuleert. De aanvraag is gehonoreerd en de werkgroep is met veel enthousiasme aan de slag gegaan. De St.Petrusschool in Boxtel is pilotschool voor dit erfgoedproject. Bekijk wat zij al gedaan hebben.
  Lees meer

  Canon van Lammers
  De eigenzinnige acteur Frank Lammers, geboren en getogen Mierlonaar, rijdt in zijn oude rammelbak door het Brabantse land, op zoek naar de plekken waar de grond trilt van de geschiedenis. Het resultaat is een ontdekkingstocht door ruimte en tijd, vervat in een opzienbarende tiendelige televisieserie: ‘De Canon van Lammers’. Deze serie kun je als leerkracht gebruiken om je eigen kennis van de lokale geschiedenis op een ontspannen manier bij te spijkeren. Vanaf september te zien bij Omroep Brabant.

  Aanmelden educatienieuwsbrief
  Wil je op de hoogte blijven van wat Erfgoed Brabant leerkrachten nog meer te bieden heeft? Meld je dan aan voor onze educatienieuwsbrief. De educatienieuwsbrief verschijnt 4 keer per schooljaar en staat boordevol wetenswaardigheden en lessuggesties voor erfgoededucatie.
  Aanmelden