BEAM IT UP

    BEAM IT UP ontwikkelt videoworkshops en -projecten voor kinderen en jongeren, waarin ze fantasie, technologie, samenwerking, creativiteit en innovatie combineren. Hun verrassende benadering van (kunst)educatie draagt bij aan de creatieve ontwikkeling van kinderen, die ook direct resultaat zien van hun inspanningen, maar de workshops passen ook in verschillende leerdoelen die gesteld zijn voor 't basis- en voortgezet onderwijs.

    Waar al de workshops de leerlingen leren om beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken en daar gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren, leren ze ook om eigen werk te presenteren en op hun eigen werk en dat van anderen te reflecteren.

    De workshops geven een blik achter de schermen van de digitale wereld waarin ze steeds meer van hun (vrije) tijd doorbrengen. Door gebruik te maken van onder andere de green-screen techniek laten ze ze ook anders naar deze wereld kijken, want ze leren spelenderwijs hoe makkelijk beelden gemanipuleerd kunnen worden. Hierdoor leren ze hen ook kritisch informatie te beoordelen, iets wat door de komst van internet nog belangrijker is geworden dan het al was.