86 creatieve apps en websites voor 7-12 jaar

  Welke apps en websites stimuleren digitale creativiteit bij kinderen? Hoe worden probleemoplossend vermogen en logisch denken geoefend en verbeterd? De nieuwe brochure ’86 creatieve apps & sites’ van Mijn Kind Online en Kennisnet bespreekt de meest originele en uitdagende apps en websites voor leerlingen van 7 tot 12 jaar.

  Creativiteit spreekt digitaal talent aan
  Om kinderen goed voor te bereiden op een digitale toekomst, is het belangrijk dat ze leren om alle mogelijkheden en kansen van media te benutten. Daar hoort ook het stimuleren van creativiteit bij. Creatieve apps en websites spreken het digitale talent van kinderen aan en leren ze spelenderwijs dat ze doelen kunnen realiseren met behulp van media.
  De apps en websites in deze brochures zijn geselecteerd om hun originaliteit, de mate van uitdaging die ze bieden, de kwaliteit en (niet onbelangrijk!) het pretgehalte.

  Brochure professioneel inzetten bij medialessen en ouderavonden
  De brochure komt uit de koker van Mijn Kind Online en Kennisnet en is gratis beschikbaar als download. Opvoedprofessionals, leerkrachten en MediaCoaches kunnen deze brochure gebruiken om medialessen en ouderavonden voor te bereiden en in te vullen. Ook mediamakers die zich richten op kinderen van 7 tot 12 kunnen er volop inspiratie uithalen.

  Inhoud brochure: welke typen apps en sites
  De apps en sites zijn onderverdeeld in de volgende categorieën:
  - Tekenen en schilderen
  - Maak je eigen game
  - Een stand van jezelf
  - Vertel je eigen verhaal
  - Programmeren voor beginners
  - Hoe word je een hacker?
  - Oud ontmoet nieuw
  - Koken is een kunst
  - Muziek maken
  - Maak zelf een filmpje
  - Creatief met media op school

  Mediagebruik per leeftijdscategorie
  De brochure geeft ook een kort overzicht van de manier waarop kinderen media gebruiken. Daarbij krijgen ouders en opvoedprofessionals antwoord op de vraag in hoeverre kinderen – per leeftijdscategorie – begrijpen dat media de werkelijkheid kunnen kleuren, welke media favoriet zijn en in welke sociale context ze die media gebruiken.

  Tips voor kindvriendelijke tablet
  Tot slot geeft de brochure een aantal tips waarmee je als leerkracht of ouder je tablet kindvriendelijk kunt maken. Daarbij draait het vooral om het beveiligen met wachtwoorden.
  De brochure is een vervolg op de succesvolle – en eveneens gratis – brochure ‘104 leerzame apps en sites’ voor kinderen van 2 tot 8 jaar.