Nascholing Kunstbezoek FF: fotografie en filosoferen

  Wat kan het creatieve proces van de kunstenaar betekenen voor uw eigen lespraktijk.

  Op bezoek bij fotograaf Paul Bogaers
  Inspiratiemiddag filosoferen

  In het werk van de Tilburgse kunstenaar Paul Bogaers spelen associatie en suggestie een belangrijke rol. Met zijn op zichzelf staande foto's en zijn combinaties van foto's, waarin hij vaak gebruik maakt van 'gevonden materiaal' zoals amateurkiekjes, plaatjes uit boeken en andere bestaande beelden, nodigt hij de kijker uit tot het zien van verrassende nieuwe verbanden en betekenissen.
  http://www.paulbogaers.com/

  Filosoferen over kunst is een reflectieve manier om zelf betekenis te kunnen verlenen aan, in dit geval, het geziene. Het werk van Bogaers nodigt de kijker er bijna als vanzelf toe uit. Met een bezoek aan het atelier van Paul Bogaers en een gesprek met de kunstenaar duiken we dieper in het werk en zijn creatief proces.
  In de middag filosoferen we aan de hand van een van zijn kunstwerken om zo een inkijkje te krijgen in wat filosoferen met kinderen over kunst is en welke meerwaarde het kan hebben binnen uw eigen lessen. De middag zal vooral praktisch ingericht zijn: door zelf aan de slag te gaan krijgt u alvast enkele handvatten om op school een begin te maken met het filosoferen met kinderen.

  Deze dag wordt georganiseerd door Kunstbalie en begeleid door Consulent Foto Film: Bram Relouw  en Consulent literatuur en filosofie: Renske van Dillen.
   
  Doelgroep: Centra voor de Kunsten, Kunstproducenten, Primair onderwijs, Marktplaatsen
  Datum: Woensdag 27 november 2013
  Tijd: 10.00-16.00 uur
  Locatie:
  Prijs: € 45,00 inclusief koffie, thee en lunch
  Inschrijven: tot 11-11-2013 klik hier