Klaar voor de start: de Kinderboekenweek komt eraan!

  Van 2 t/m 13 oktober is het weer Kinderboekenweek. Dit jaar staan sport en spel centraal. Bibliotheek Theek 5 organiseert tijdens de Kinderboekenweek allerlei leuke activiteiten van een Wii-sports wedstrijd en een Sportquiz tot voorleesfeesten en meespeeltheater. Natuurlijk kun je in de bibliotheek ook terecht voor boeken over sportkampioenen en games om je eigen sportieve talenten te ontwikkelen.
   
  De grote Koen Kampioen Show
  Kinderboekenschrijver Fred Diks, bekend van onder andere Koen Kampioen en De Kameleon Junior boeken, is al zijn hele leven gek op voetbal. Op zaterdag 5 oktober staat hij met de Grote Koen Kampioen Show in Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen. Het wordt een afwisselende voorstelling met een sportieve quiz en diverse voetbalspelletjes. De show is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Kaartjes zijn voor € 5,00 (€ 7,50 voor niet-leden) online te koop of in de bibliotheken van Theek 5.
   
  Wii-sports wedstrijd
  Laat zien hoe sportief je bent tijdens de Wii-sports wedstrijd en win een leuke prijs. Deze wedstrijd is voor kinderen van 4 tot 12 jaar en wordt gehouden in de bibliotheken in Made (3 okt), Raamsdonksveer (8 okt), Baarle-Nassau/Hertog (9 okt) en Dommelbergen (16 okt). Deelname is gratis, maar schrijf je alvast in!
   
  Theaterworkshop van de Vlinderfabriek
  Je gaat samen fantaseren over de avonturen die twee zussen beleven nadat één van de twee in een boek verdwenen is. De mooiste verhalen worden gespeeld in een voorstelling voor de ouders die komen kijken. De workshop wordt gegeven in de bibliotheken in Dongen (2 okt), Oosterhout Centrum (9 okt) en Rijen (9okt). Deelname is gratis, inschrijven kan online of in de bibliotheek. De workshop is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar.
   
  Voorleesfeesten
  Het gratis voorleesfeest is bedoeld voor kinderen van ongeveer 4 tot 8 jaar. Er worden leuke, grappige en spannende verhalen voorgelezen die te maken hebben met sport en spel. Het voorleesfeest wordt gehouden in de bibliotheken in Oosterhout Centrum (2 okt), Raamsdonksveer (2 okt), Baarle-Nassau/Hertog (4 okt), Geertruidenberg (9 okt), Dongen (9 okt), Chaam (11 okt), Gilze (11 okt) en Rijen (11 okt).
   
  Bieb Sportquiz
  Een verrassend sportief parcours met lees-, sport- en grappige beweegopdrachten. De vragen gaan over alles wat met sport en lezen te maken heeft. Kom op woensdag 2 oktober van 15.00 tot 16.00 uur naar de bibliotheek in Dommelbergen of op vrijdag 11 oktober van 16.00 tot 17.00 uur naar de bibliotheek in Made. De quiz is voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Schrijf je gratis in!
   
  Poppenkastvoorstelling
  In het kader van de Kinderboekenweek met als thema Sport en Spel, en de Week van de Gezondheid rond het thema ‘Word spelenderwijs!’ organiseren Bibliotheek Theek 5 en het Centrum voor Jeugd en Gezin twee leuke interactieve poppenkastvoorstellingen op woensdag 9 oktober in de bibliotheek in Raamsdonksveer. Om 14.30 uur begint de eerste voorstelling en om 15.30 uur de tweede. De voorstelling wordt verzorgd door Luuk’s poppentheater. Toegang is gratis