Musica en Peer Gynt van philharmonie zuidnederland

  In het komende seizoen vormen Het Brabants Orkest en het Limburgs Symfonie Orkest samen de philharmonie zuidnederland. Zij bieden eductieve projecten voor het basisonderwijs.
   
  Peer Gynt - groep 7 en 8
  Peer Gynt is een leugenaar, een fantast. Hij wil geen boer worden, maar koning. Hij wil veel geld verdienen, eerlijk of oneerlijk. Maar beseft Peer wel wie hij echt is? En wie echt van hem houdt? Voor dat het te laat is?
   
  Speciaal voor de groepen 7 en 8 van het primair onderwijs speelt meesterverteller René Groothof het prachtige verhaal van Peer Gynt op zijn eigen, originele wijze. De philharmonie zuidnederland speelt de bekende melodieën van Edvard Grieg onder leiding van dirigent Hans Leenders. Om het verhaal nog rijker te maken, zullen prachtige illustraties van kunstenaar Rogier Willems te zien zijn. Zo wordt de voorstelling een lust voor het oor en het oog.
   
  In de hoogste groepen van het primair onderwijs zijn leerlingen al prima in staat om verbanden te zien. Muziek staat niet op zichzelf. De schoolvoorstelling Peer Gynt sluit daar prima bij aan door het samengaan van muziek met toneel, beeldende kunst en literatuur. Voorafgaand aan het concert worden de leerlingen op school voorbereid aan de hand van interessant lesmateriaal, waar elke leerkracht mee aan de slag kan. Voor een beperkt aantal scholen is het mogelijk om als extra voorbereiding een les in de klas te krijgen van een musicus van de philharmonie zuidnederland of een muziekdocent.
   
  Breda
  Datum: vrijdag 23 mei 2014
  Tijd: 10:30u en 13:15u.
  Locatie: Chassé Theater, Claudius Prinsenlaan 8, 4811 DK Breda
  Prijs: € 2,50 euro per leerling
  Extra les in de klas: € 1,50 euro per leerling
   
  Tilburg
  Datum: donderdag 22 mei 2014, ochtend en middagconcert
  Locatie: Concertzaal Tilburg, Louis Bouwmeesterplein 1, 5038 TN Tilburg
  Kosten: € 2,50 euro per leerling
  Extra les in de klas: € 1,50 euro per leerling
  Hoe kunt u zich aanmelden? www.philharmoniezuidnederland.nl
   
  Música - groep 5 en 6
  De uitvinder is een man van getallen en berekeningen. Hij wordt echter al tijden geteisterd door onrust in zijn hoofd. Met zijn uitvinding wil hij ín zijn hoofd kijken om te zien wat daar aan de hand is.
  Zo begint het educatieve project Música! dat i.s.m. Kunstbalie is ontwikkeld. In het hoofd van de uitvinder zit een symfonieorkest dat de temperamentvolle muziek van de Spaanse componist Manuel De Falla speelt. De muziek gaat over liefde, woede, onrust, angst, vreugde, allemaal gevoelens waar de uitvinder niets mee kan. Door de ogen van de uitvinder maken de leerlingen kennis met de rijke klankkleuren van de muziek van De Falla.
  Als het concert begint is de uitvinding echter nog niet gereed. De leerlingen moeten de uitvinder nog een aantal muzikale elementen aanreiken. Op deze wijze participeren de leerlingen actief in het concert. Hun muzikale bijdrage is in het lesmateriaal en tijdens de workshops voorafgaand aan het concert voorbereid.
  regie: Gienke Deuten dirigent: Arjan Tien acteur: Michiel Bijmans cantaora: Erminia Fernandez Cordoba
   
  Breda
  Datum: Maandag 24 maart 2014
  Tijd: 11:00u en 13:00u
  Duur: Workshop 30 minuten, Concert 45 minuten
  Locatie: Chassé Theater, Claudius Prinsenlaan 8, 4811 DK Breda
  Kosten: € 5,50 per leerling (NB: vervoer te regelen en te betalen door de school)
  Aantal leerlingen per concert: maximaal 300 leerlingen per concert
  Hoe kunt u zich aanmelden? www.philharmoniezuidnederland.nl