Win een Sinterklaasuitje bij Avonturen in het donker

  Bestel nu Avonturen in het donker en maak automatisch kans op een geheel verzorgd Sinterklaasuitje voor de hele klas! Met filmvertoning in EYE, pepernoten en een leuke verrassing. Het uitje zal uiteraard plaatsvinden terwijl de goedheiligman in het land is (tussen 18 november en 5 december). Bestel voor 1 november via educatie@eyefilm.nl onder vermelding van Aihd Sinterklaas om kans te maken.
   
  Avonturen in het donker
  Avonturen in het donker, is een lesmethode over film met een doorlopende leerlijn voor groep 3 t/m 8 van het primair onderwijs. De methode behandelt de belangrijkste filmaspecten. Hoe laat je leerlingen spelenderwijs ontdekken wat er allemaal bij een film maken komt kijken? Hoe kijk je een film en bespreek je de beelden met je leerlingen? Basisthema's zoals verhaal, personages en montage komen met leuke doe-opdrachten in de klas aan bod.

  Inpassen in uw les
  U kunt Avonturen in het donker gebruiken als verdieping bij een willekeurige film die u met de klas kijkt, bij een themaweek over film of beeld, als losse les voor ‘tussendoor’’ of als eindles voor een vakantie.

  Inhoud van de lesmethode
  Avonturen in het donker bestaat uit een lesmap en extra online materiaal. Samen film kijken wordt nog leuker met filmverhalen, doe-opdrachten en beeldfragmenten die u op deze website onder Inhoud kan vinden. De inlogcode om de inhoud van de thema's te bekijken ontvangt u bij aanschaf van Avonturen in het donker. Tevens vindt u op deze pagina een korte praktische instructie voor het gebruik van Avonturen in het donker, zodat u direct aan de slag kan!

  De lesmap
  In de lesmap vindt u achtergrondinformatie over de thema's voor uzelf en opdrachten voor de leerlingen. De belangrijke begrippen worden nog even kort onder elkaar gezet en ook worden de belangrijkste beroepen genoemd die aansluiten op het thema. Handig voor uw eigen kennis, maar ook leuk om aan uw kinderen te vertellen als algemene introductie van uw lessen over film.
  Voor de leerlingen vindt u zeven verschillende opdrachten per thema, verspreid over de verschillende groepen (groep 3 t/m 8). Per groepcluster (3/4, 5/6 en 7/8) zijn er twee tot drie opdrachten. De opdrachten zijn los van elkaar in te zetten, maar passen wel bij elkaar en kunnen dus ook allemaal gegeven worden. Per opdracht vindt u een toelichting voor de leerkracht en een werkblad voor de leerling. Kijk hieronder voor voorbeelden uit de lesmap.
   
  Meer informatie of lesmethode bestellen?