Dag van de Cultuureducatie 2013: voor cultuur én onderwijs

  Het LKCA organiseert de Dag van de Cultuureducatie 2013 om de uitwisseling tussen culturele instellingen en scholen te bevorderen en hen te inspireren tot samenwerking.
   
  Datum: 5 november 2013
  Locatie: Amsterdam, De Meervaart
  Kosten: € 95,00
  Inschrijven: vanaf 16 september
   
  Samen creativiteit ontwikkelen
  Creativiteitsontwikkeling is het centrale thema van deze dag. In de samenleving is in toenemende mate vraag naar 21st Century Skills: het vermogen om in te spelen op veranderingen, en met creatieve en inventieve oplossingen te komen. Kunstvakken in het bijzonder hebben een functie in het stimuleren van creativiteit en het ontwikkelen van creatieve vaardigheden. Samenwerking tussen scholen en cultuurinstellingen heeft daarbij meerwaarde.

  Voor wie?
  De Dag van de Cultuureducatie is interessant voor educatoren bij culturele instellingen én cultuurco√∂rdinatoren en cultuurcoaches die werkzaam zijn in het basisonderwijs.

  Programma
  Keynote sprekers zijn onder meer Jeroen Lutters (lector didactiek van de kunstvakken, Windesheim) en Barend van Heusden (projectleider Cultuur in de Spiegel en hoogleraar Cultuur en Cognitie, Rijksuniversiteit Groningen).

  Op het programma staan workshops, luistersessies en masterclasses. Medewerkers van onder meer het Rijksmuseum en van EYE vertellen wat hun instelling bijdraagt aan de creativiteitsontwikkeling van kinderen, maar deelnemers kunnen er ook voor kiezen zelf over dit onderwerp na te denken. Op welke manier kan bijvoorbeeld erfgoededucatie een creatief denkproces op gang brengen en hoe kan je je eigen creativiteit beter uitbaten?

  Meer informatie of op de hoogte blijven?
  www.lkca.nl of desireedekreuk@lkca.nl