Theaterworkshops rondom de Kinderboekenweek

  Beleef de Kinderboekenweek met de Vlinderfabriek.
   
  ‘Klaar voor de start?’
  In oktober is het weer Kinderboekenweek en de Vlinderfabriek is helemaal klaar voor de start met een theateraanbod voor iedereen vanaf 4 jaar. Vanuit het thema ‘Klaar voor de start’ en bijpassende jeugdliteratuur bieden we een interactief theateravontuur dat begint met een kort voorstellingsmoment of een fragment uit een boek. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag; ze worden verhalen-verzinners, toneelspelers en beleven samen met de acteurs van de Vlinderfabriek een sportief en theatraal avontuur.
   
  De Vlinderfabriek heeft voor iedere bouw een theaterworkshop ontwikkeld die aansluit bij de belevingswereld van de doelgroep. Voor groep 1 & 2 ‘Dokter Sport op bezoek’ een workshop van 45 minuten vol spierballen, sportschoenen en doen alsof. ‘Klaar voor de start … af!’ is een workshop van 60 minuten voor de groepen 4, 5 en 6 waar de dobbelsteen bepaald welke spelopdracht of scene zal worden gespeeld. In de workshop ‘Gediskwalificeerd!’ spelen de leerlingen van de bovenbouw een theatrale reconstructie van de wedstrijd die niet werd gespeeld – duur 90 minuten.
   
  In de bijlage vind u een beschrijving van de verschillende workshops. We bieden de workshops aan in september en oktober 2013. Als u verzekerd wilt zijn van een project op uw school tijdens de Kinderboekenweek (2 t/m 13 oktober), neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.
   
  De Vlinderfabriek is een initiatief op gebied van Jeugdtheatereducatie waar expertise en kwaliteit in aanbod en uitvoer samen komen. Wij laten kinderen en jongeren het creatieve en grenzeloze van theater ontdekken door middel van theaterprojecten en lessen op maat. We bieden grote en kleine avonturen die gaan over ontplooiing van creativiteit, experimenteren, ervaren en beleven.
   
  Voor meer informatie, reacties op ons aanbod of een projectaanvraag op maat, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via: info@vlinderfabriek.nl of 06-18681468.