Cultureel educatieve kinderactiviteiten tijdens de WAK

  Voor kinderen zijn er tijdens de Week van de Amateurkunst (WAK) op zaterdag 1 juni verschillende activiteiten gepland. Kinderen van 4 t/m 8 jaar zijn om 11.30 uur van harte welkom bij Bibliotheek Theek 5 Oosterhout Centrum voor een poppentheatervoorstelling waarna ze zelf een stokpop kunnen maken. Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar is er van 13.30 tot 16.30 uur een inloopworkshop ‘Ieder kind een kunstenaar’ in Slotpark-Oost waarbij ze met verschillende materialen aan de slag kunnen gaan. Deelname aan deze activiteiten is gratis.
   
  Poppentheatervoorstelling ‘De vis op het droge’
  Op de vooravond van het Grote-Vrolijke-Vissen-Feest komt er een gevaarlijke vis, de zeeduivel, die niet zo vrolijk is. Hij trekt de stop eruit. Wanneer de vrolijke vissen er de volgende ochtend achter komen dat al het water uit de zee is verdwenen, nemen ze de benen. Maar… ze laten het er niet bij zitten. Eén van de vissen trekt zijn stoute schoenen aan, om zo naar de stop op zoek te gaan. Hij vliegt met zijn zeppelin de hele wereld rond op zoek naar een passende stop zodat de vissen niet in de put hoeven te zitten. Wanneer de zeeduivel terugkomt en bijna iedereen het heeft opgegeven valt er ineens een idee uit de lucht… Na de voorstelling kunnen de kinderen zelf een stokpop maken, bijvoorbeeld van een flitsende feest-vis.
   
  Workshop ‘Ieder kind een kunstenaar’
  Tijdens ‘Ieder kind een kunstenaar’ gaan kinderen aan de slag met teken- en schildermaterialen, klei en nog veel meer. Onderwerpen uit de dagelijkse omgeving zoals de natuur, dieren, vriendschappen, de buurt, taal en teken zijn het uitgangspunt. De beleving wordt op een speelse manier geprikkeld door waarnemings- en bewegingsoefeningen, kunstenaars en verhalen. De kinderen worden geprikkeld door om te experimenteren met uiteenlopende materialen en gereedschappen. Tijdens de workshop zijn er dansoptredens waarbij verschillende dansgroepen van h19 laten zien wat ze in huis hebben. Bij slecht weer worden de activiteiten verplaatst naar h19, Heuvel 19, Oosterhout.
   
  Deze activiteiten zijn gratis en je hoeft je er van te voren niet voor aan te melden. Voor meer informatie en voor een overzicht van de activiteiten tijdens de Week van de Amateurkunst kun je terecht op http://www.uitinoosterhout.nl/go/wak. Het programmaboekje van de WAK is onder andere verkrijgbaar bij Bibliotheek Theek 5 en VVV Oosterhout.