Symposium Dans in Beeld, Beeld in Dans

  Op donderdag 13 juni 2013 organiseert het Internationaal Stiltefestival in samenwerking met Cultuurwinkel Breda het symposium Dans in Beeld, Beeld in Dans, in het centrum voor de kunsten Nieuwe Veste te Breda.
   
  Het tweede Internationaal Stiltefestival is een feit. Een festival voor kinderen, een feest voor de zintuigen! Van 8 tot en met 15 juni 2013 biedt het festival activiteiten aan op centrale en toegankelijke plaatsen in en om Breda. Gezelschappen uit Engeland, Frankrijk, Italiƫ, Denemarken, Spanje, Belgiƫ en Nederland brengen producties in de open lucht en in de Bredase theaters.

  Het Internationaal Stiltefestival is het enige festival in Europa dat zich uitsluitend richt op het presenteren en produceren van non-verbale voorstellingen voor een kinderpubliek. Het festival presenteert 56 voorstellingen van twaalf gezelschappen uit zeven landen, een installatie, een voorstelling met middelbare scholieren en senioren, een fietstocht langs erfgoedlocaties en amateurvoorstellingen waarin ruim 300 dansers participeren.

  Het symposium Dans in Beeld, Beeld in Dans is een inhoudelijke middag over kijken, betekenis geven, interpreteren en oordelen. Wanneer ben je in staat om betekenis te geven aan beelden en hoe kun je een oordeel geven over beeldende kunst en dans?

  De bijdrage voor deze middag is €10,00 inclusief lunch. Het symposium zal plaatsvinden van 11.30 uur tot 16.00 uur met een afsluitende borrel in de Nieuwe Veste in Breda. Aanmelden kan door een e-mail te zenden aan: wendy@cultuurwinkelbreda.nl
  Voor meer informatie en het volledige programma kun je de website van het festival bezoeken: www.stiltefestival.com