DVD-box Klokhuis maakt geschiedenis

  Al vijfentwintig jaar is Het Klokhuis een van de leukste en leerzaamste jeugdprogramma's op de Nederlandse televisie, bekend bij jong en oud. In de afgelopen periode is Het Klokhuis de Nederlandse geschiedenis ingedoken. Het is een spannende en informatieve zoektocht geworden langs de 50 vensters van de canon van Nederland.
   
  Alle afleveringen van 'Klokhuis maakt geschiedenis' zijn daags na uitzending op entoen.nu bijgeplaatst, in veel gevallen samen met de bijbehorende Vensterles. Het overzicht hiervan is te vinden via www.entoen.nu/vensterplaten.
   
  Inmiddels - zelfs nog vóór alle afleveringen op televisie zijn uitgezonden - is de hele serie met 50 afleveringen op DVD verschenen. De dvd-box Klokhuis maakt geschiedenis, bestaande uit vier dvd's, bevat ook een poster met een tijdlijn waarop de Nederlandse geschiedeniscanon in beeld gebracht is.
   
  De serie 'Klokhuis maakt geschiedenis' is tot stand gekomen in samenwerking met het Nationaal Historisch Museum en stichting entoen.nu. Zie ook het filmpje waarin Lisa Wade de serie introduceert.