Erfgoed Brabant prijswinnaar beste Erfgoededucatieproject

  Op 5 november jl. organiseerde Cultuurnetwerk Nederland de Landelijke dag van de erfgoededucatie. Daar werd door het aanwezige publiek, professionals uit de erfgoedsector, Tonnie en Kee in Keutelree! gekozen als beste erfgoededucatieproject van Nederland! Op de bijeenkomst werden acht goede erfgoededucatieprojecten gepresenteerd.
   
  Tonnie en Kee in Keutelree! Een erfgoedproject voor groep 3

  Centraal in dit project staan vijf animaties waarin de leerlingen kennis maken met opa Tonnie en zijn zus Kee. Opa Tonnie woont al vijftig jaar in een wolkenkrabber in New York. Daarvoor woonde hij in een klein (fictief) dorp  in Noord-Brabant: Keutelree. Zo’n klein dorp is toch wel heel anders dan zo’n grote stad.  Zijn zus Kee woont nog steeds in Keutelree. Ze woont in de boerderij waar ze in de jaren 50 van de vorige eeuw samen zijn opgegroeid. Wat mist hij haar erg! Hij besluit haar op te gaan zoeken. Zou er veel veranderd zijn in het dorp?

  Tijdens het project  verdiepen de leerlingen zich in de volgende vragen: Wat is het verschil tussen een stad en een dorp? Wat voor soorten huizen zijn er allemaal? En wat is er allemaal veranderd in Keutelree sinds opa Tonnie vijftig jaar geleden verhuisde? De leerlingen leren over de verschillen en overeenkomsten tussen vroeger en nu. Het project is vakoverstijgend en sluit aan bij de lesstof van groep 3.
  Als opa Tonnie besluit terug te keren naar Keutelree om zijn zus Kee te bezoeken is dit reden voor een groot feest. De leerlingen organiseren voor opa Tonnie én voor hun eigen opa’s een ouderwets feest. Op deze manier zal Tonnie zich wel thuis voelen.

   
  > U kunt hier het project voor 50 euro bestellen. U vindt daar meer informatie en beeldmateriaal.
   
   
  .