Wagenspel ZINg! in Oosterhout

  Wagenspel van Theater Artemis komt opnieuw naar Oosterhout! Van 8 t/m 12 oktober staat het mobiele theater van Artemis op de markt in Oosterhout. Deze keer wordt de voorstelling ZINg! gespeeld, een verhaal over zingen en de zin van een zingend leven.
   
  Achtien groepen van twaalf verschillende Oosterhoutse basisscholen gaan de voorstellingen, die van 8 t/m 12 oktober gespeeld worden, bezoeken. Bij de voorstelling hoort een educatietraject: vooraf aan de voorstelling en na afloop geven aankomende theaterdocenten in samenwerking met Artemis theaterworkshops op school.
  CLIP Oosterhout biedt de mogelijkheid aan de scholen in de gemeente Oosterhout om met leerlingen van de groepen 5, 6, 7 en/of 8 deel te nemen aan dit bijzondere theaterproject. Deelname aan het project is voor de scholen gratis.

  ZINg!
  Een hele rijke meneer wordt verliefd op een zangeres, vooral op haar stem. Want verder is ze niet bijzonder mooi, vindt hij. Haar stem zet hem zo in vuur en vlam, dat hij voor haar een theater laat bouwen. Het wordt het grootste en mooiste theater ter wereld. En hij nodigt al z’n vrienden uit om naar haar te komen luisteren...

  Uit het hele land komen mensen naar het theater toe. En terwijl de enorme zaal zich vult verliest de zangeres ineens haar stem. Ze heeft geen zin meer om te zingen, ze durft het niet, en ze loopt weg. De meneer barst in woede uit, maar de zangeres komt niet meer terug. Ze loopt en ze blijft lopen en ze maakt de wandeling van haar leven.

  ZINg! is een verhaal over de kunst van het zingen en de zin van een zingend leven, gespeeld door actrice Heike Wisse en Wendeline van Houten, een echte zangeres.

  "ik zing eigenlijk alleen voor mezelf
  om niet gek te worden als ik alleen ben
  en om rustig te worden voor ik ga slapen
  en om de dag blij te beginnen"