Kleuters van de Ontdekking aan de slag op iPads

  Leerlingen van de groepen 1-2 van KC de Ontdekking in Oosterhout gaan voor en tijdens de Kinderboekenweek aan de slag met iPads. Alle mogelijkheden van de iPad worden benut: naast het gebruik van apps wordt er gefotografeerd, getekend en gefilmd. Dit is een samenwerkingsproject van Theek 5 en CLIP Oosterhout.

  De kleuters van De Ontdekking gaan op de iPads aan de slag in het kader van leesbevordering, mediawijsheid en cultuureducatie. De apps die op de iPads staan zijn er speciaal voor de kleuters opgezet en zijn verzameld door Theek 5. Om de kinderen te kunnen begeleiden hebben de leerkrachten van de kleutergroepen voorafgaand aan het project een workshop iPad gevolgd, gegeven door een mediacoach van Theek 5. Via CLIP zijn de iPads gehuurd om tijdens de lessen in te zetten.

  Wat gaan de kleuters doen?
  De kinderen hebben fantastische plannen voor een nieuwe keuken. Dit proces brengen ze samen in beeld door er met behulp van de iPad een digitaal boek van te maken. Ze fotograferen ermee, filmen, maken geluidsopnames, tekenen hun plannen erop en verwerken dit alles in een boek. En natuurlijk bekijken ze straks in de klas hun eigen boek op de iPad!

  Daarnaast staan er op de iPads ook diverse digitale prentenboeken: naast verhalen wordt er beweging, geluid en interactiviteit aan toegevoegd. En de kleuters gaan aan de slag met verschillende apps waarmee ze onder andere letters kunnen leren en blokkenbouwsels kunnen maken.
  De belevenissen en resultaten zijn te volgen via de blog van groep 1-2B: www.groep1-2bdeontdekking.blogspot.nl