BredaPhoto

  Van 13 september t/m 21 oktober vindt in Breda de vijfde editie van het BredaPhoto Festival plaats. BredaPhoto zet sterk in op educatieve programma’s voor bezoekers van alle leeftijden.

  Expeditie Photo en BredaPhoto kids
  Expeditie Photo is een interactief programma waarin kinderen tussen 8 en 12 jaar op woensdagmiddagen en in het weekend kennismaken met de fotografie. Kinderen kunnen zelf foto’s afdrukken in het Magic Fotolab, knutselen met fotoprints en met een smartphone in de Stadsgalerij een beeldanimatie maken. Bij Galerie Ecker en Lokaal01 heeft de Expeditie een twitterwall en Photo Booth op het programma staan. Voor een zeer kleine prijs zijn 'Expeditiekaarten' te koop waarmee het hele programma kan worden doorlopen. Het resultaat van de zelf uitgevoerde opdrachten wordt online tentoongesteld. De bete deelnemer krijgt de Expeditie trofee uitgereikt.

  In samenwerking met De Ontdekking en Kunstbalie heeft BredaPhoto een expo in het Breda's Museum met lesmateriaal voor groep 7 en 8 ontwikkeld. Zo'n 1900 kinderen bezoeken het museum met hun leerkracht onder schooltijd. Het bezoek bestaat uit het bekijken van foto's, een actieve foto opdracht en een nabespreking. Voor scholen die het festival niet geprogrammeerd krijgen en voor Kindercentra is een speciale kijkwijzer ontwikkeld en zijn rondleidingen beschikbaar.

  Meer informatie
  Expeditie Photo: bredaphoto.nl/nl/expeditiephoto of facebook.com/expeditiephoto
  BredaPhoto kids: bredaphoto.nl/nl/bredaphotokids