Levende Standbeelden

    Levende Standbeelden kennen we allemaal uit grote steden als Amsterdam of Barcelona. Het zijn bijzondere mini-straattheaterstukjes eigenlijk, waarbij de maker zich omtovert in een uniek standbeeld en, als een toeschouwer geld geeft, een mini-theaterstukje opvoert. 

    Beeldend en theaterdocenten van SNENS gaan samen met de leerlingen aan de slag: ze worden zelf een levend standbeeld. Kostuum en attributen maken, schminken en acteren komen allemaal aan bod.

    De standbeelden zijn een unieke act voor tijdens een lustrum, opening of ander event. Of misschien maken we van het plaatselijke winkelcentrum wel een 'Levende Standbeelden Gallerij'. Mogelijkheden te over dus.

    Ook bij de keuze van het thema: kiezen we voor superhelden, kunstenaars, of andere grootheden uit de geschiedenis? Of bedenken de leerlingen zelf iets?

    SNENS is een bureau dat zowel de ontwikkeling als de uitvoering van educatieve kunstprojecten en workshops verzorgt. Meer weten over SNENS, het aanbod, of specifiek over dit project van Levende standbeelden? Klik hier