Muziek meester!

  De methode 'Muziek Meester!' biedt praktische en theoretische informatie om het vak muziek te geven binnen het basisonderwijs. De methode bestaat uit een handboek en een website en is bedoeld voor Pabo-studenten en leerkrachten basisonderwijs.

  Handboek
  In het handboek komen de vijf domeinen uitgebreid aan bod:
  - zingen
  - luisteren
  - muziek maken
  - muziek lezen en noteren
  - bewegen
  Steeds wordt eerst de rol van de leerkracht belicht en dan die van de kinderen. Ook maakt de lezer kennis met vorm en betekenis van muziek en leert hij het belang inzien van muziekonderwijs voor de opvoeding van kinderen. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een meesterwerkopdracht.

  Bijbehorende website
  Bij de methode hoort een uitgebreide website muziekmeester.nl met (stage)lessen, luistervoorbeelden en videofragmenten uit de schoolpraktijk. Daarnaast biedt de site verdiepingsmateriaal, een instrumentendatabase en een online assessmenttool, waarmee de student of leerkracht zelfstandig inzicht kan krijgen in de eigen muziekcompetenties. Ook staan hier de meesterwerkopdrachten waarmee elk hoofdstuk in het boek wordt afgesloten.

  Licentie
  Voor toegang tot de website muziekmeester.nl is een licentie vereist. Gebruikers van het boek krijgen deze automatisch. Geïnteresseerden die hierover niet beschikken kunnen een afzonderlijke licentie aanschaffen op muziekmeester.nl

  Meer informatie
  Bladerboek (met inhoudsopgave)
  Bijbehorende website (toegang met code voorin het boek)
  Bestellen