Het Mysterie van het Verdwenen Geluid

  Zoveel mogelijk basisschoolleerlingen laten voelen hoe spannend klassieke muziek kan zijn: dat is de passie van Stichting BeMyGuest. Want kinderen zijn de musici én het publiek van de toekomst.
  Met het project ‘Het Mysterie van het Verdwenen Geluid’ reizen ze naar basisscholen in het hele land. Ze duiken de klas in en toveren die om tot een multimediaal podium met livemuziek, een levensgroot bioscoopscherm en een fantastische geluidskwaliteit.


  De kinderen worden meegezogen in een spannende film en maken op een moderne en toegankelijke manier kennis met verschillende instrumenten. Natuurlijk gaan de leerlingen ook zelf muziek maken en kunnen ze ontdekken welk instrument bij hen past.

  Over het project
  ‘Het Mysterie van het Verdwenen Geluid’ is een gecombineerde muziek/filmproductie voor basisschoolkinderen uit groep 3 t/m 5. Twee professionele musici zijn aanwezig in het klaslokaal of de gymzaal. Afgewisseld met en ondersteund door live muziek vertellen zij samen met de bijbehorende film het verhaal ‘Het Mysterie van het Verdwenen Geluid’. De originele combinatie van live muziek, nieuwe media èn interactie zorgt voor een zeer spannende en leerzame belevenis. Het klaslokaal wordt omgetoverd tot een bioscoop met live muziek. Zo maken kinderen kennis met klassieke muziek en muziekinstrumenten in de modernste concertzaal die er is, die op school. Het project bestaat uit twee voorstellingen waarin de kinderen actief kennismaken met muziekinstrumenten en de kracht van muziek. 'Is dit klassieke muziek? Dat wil ik ook!'

  Meer weten of vragen over verhaal, film en instrumenten?