E-pulse festival, a digital art experience

    Ieder jaar organiseren Stichting Noisivision tijdens het E-Pulse Festival een educatief project voor scholieren, aangepast aan het niveau van diverse onderwijsgroepen.

    Leerlingen krijgen een rondleiding langs de interactieve installaties waarbij doen en beleven centraal staan. Het is dé plek waar leerlingen op een actieve, leerzame maar ook toegankelijke manier kennis kunnen maken met digitale kunst. Op het E-Pulse Festival krijgen kinderen en jongeren een unieke kans om de ongekende creatieve mogelijkheden met de computer te ontdekken en ervaren ze dat kunst wel degelijk dynamisch kan zijn. Jouw leerlingen worden uitgedaagd om door middel van eenvoudige handelingen, zoals stemgeluid of beweging, de installaties te activeren of er zelf onderdeel van te zijn.

    De verwevenheid van kunst met de nieuwste technologie├źn spreekt tot de verbeelding en geeft de organisatie de juiste insteek om jongeren op een laagdrempelige manier in contact te brengen met hedendaagse kunstvormen. De digitale media zijn per definitie het medium van de jongeren en sluiten direct aan bij hun belevingswereld. De digitale media bieden jongeren een nieuw uitgangspunt voor cultuurbeleving en jongeren die zich niet tot de traditionele kunstvormen aangetrokken voelen zijn vaak zeer ge├»nteresseerd in deze nieuwe interactieve kunstbeleving.

    Het thema van E-Pulse 2012 is : de interactieve beeldcultuur.

    Lees meer