Olympische Spelen - Kunst om voor warm te lopen

  Met de Olympische Spelen in Londen in het vooruitzicht treft u een lespakket aan voor de hele school. Originaliteit, gezamenlijkheid en ontmoeting staan in dit project centraal. De leerlingen laten zich inspireren door de Olympische Spelen en geven hun ideeën vorm in verschillende kunstdisciplines.

  Een week vol muziek, dans en beweging
  De projectweek start met een feestelijke openingsceremonie. Het lerarenteam doet de aftrap, waarbij het olympisch vuur symbolisch wordt ontstoken. Daarna volgen de lessen in de disciplines beeldende kunst, dans, fotografie, muziek en drama. De week sluit af met een schoolbrede presentatie, waarbij alle leerlingen samen een flashmob dansen.

  Lessen voor elke bouw
  De lerarenhandleiding biedt voor elke bouw passende lesideeën. Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen: de olympische ringen, sportschoenen, topsporters, groepsyell, dansestafette, sporthelden, slow motionsport, sportfoto’s, heldenrap, overwinningsdans. Op de cd staat het Olympische Spelenlied en muziek bij de lessen.

  Voor wie? Leerlingen van groep 1 t/m 8
  Wat? Lerarenhandleiding met negentien lessen en een cd
  Hoe lang duurt het project? Een week, maar uiteraard kan een school een keuze maken en lessen/onderdelen aanpassen of weglaten.
  Wat kost het? €25,- per lerarenhandleiding met cd

  Gastlessen
  Mogelijk kan het centrum voor de kunsten in uw regio ondersteuning bieden in de vorm van gastlessen.

  Bestellen
  Het lespakket is te bestellen via Kunstbalie:
  www.kunstbalie.nl