Cultuureducatie via de televisie

  Op televisie zijn verschillende kinderprogramma's te zien met een (cultuur)educatieve inslag. Veelal met aanvullend materiaal dat aansluit bij kerndoelen, lesprogramma's en methoden. Ook zijn er programma's die kinderen een podium bieden om hun talent te tonen.

  Programma's voor de kleuters en onderbouw
  Voor de kleuters zijn Koekeloere en Rekenen met Moffel en Piertje leuke programma's. Leesdas Lettervos Boekentas (groep 2-4) is een programma voor de beginnende lezer met voor groep 4 een online vervolg met verschillende spellen die aansluiten bij het voortgezet technisch leesonderwijs.
  Voor de onderbouw zijn er de programma's Huisje Boompje Beestje en
  Engels met Raaf.

  Middenbouw en bovenbouw
  Vroeger was het anders is een geschiedenisprogramma  voor groep 5. In de crossmediale dramareeks Het verdwenen verhaal worden leerlingen van groep 5 en 6 via tv, website en smartboard creatief geprikkeld tot het zelf schrijven van verhalen.
  Voor de bovembouw zijn er de programma's Muziek Klassiek waarbij in elke aflevering een bepaald muziekstuk wordt belicht vanuit steeds weer een andere invalshoek. In Vroeger & zo zien de leerlingen beeldverhalen van ooggetuigen van de geschiedenis.

  Talentenprogramma's
  Het begon met allerlei talentenprogramma's voor volwassenen, maar ook kinderen zitten vol met talent. Er zijn een aantal televisieprogramma's waarbij kinderen een podium krijgen om deze talenten te laten zien. Denk hierbij aan Junior Dance, Junior Songfestival en The Voice Kids.

  Meer informatie
  Wil je meer informatie over de programma's en afleveringen zien?
  Klik hier