Natuurbelevingsprogramma Het Bewaarde Land

  Het Bewaarde Land is een natuurbelevingsprogramma dat kinderen weer in contact brengt met de natuur. Het nodigt hen uit om samen op onderzoek te gaan. Niet in de klas, maar in het bos of op de hei. Niet door kennis, maar door beleving. Niet vluchtig, maar intensief. De kinderen gebruiken voortdurend ál hun zintuigen. Ze voelen het, proeven het, ruiken het en laten het binnenkomen.

  Uitnodiging en voorbereiding op school
  Twee weken voor de start van het programma komen Vrouw Fleur en een wachter van Het Bewaarde Land "onverwacht" in de klas van de deelnemende school. Deze belangrijke personen uit het programma nodigen samen de kinderen uit om op bezoek te komen in Het Bewaarde Land. De kinderen komen door dit bezoek meteen in de juiste sfeer en maken kennis met het verhaal van Het Bewaarde Land. Voorafgaand aan het eerste bezoek leren de kinderen op school Het Bewaarde Landlied en maken ze een ‘praatstok’. De leerkracht leest een verhaal voor over Het Bewaarde Land en begeleidt de kinderen met voorbereidende opdrachten.

  Drie dagen vol natuurverwondering
  In drie achtereenvolgende weken bezoeken de kinderen op een vaste weekdag Het Bewaarde Land. De dagen zijn gevuld met bijzondere ontmoetingen en uiteenlopende werk- en spelvormen. Het gaat in deze buitendagen in de eerste plaats om het beleven van de natuur. Pen en papier gaan niet mee het bos in. Op school heeft ieder kind een werkboek om de bezoeken voor te bereiden en te verwerken.

  Voor meer informatie klik hier