ICC-netwerkbijeenkomst CLIP Oosterhout

  Woensdagmiddag 9 november organiseerde CLIP Oosterhout een netwerkbijeenkomst voor de Oosterhoutse Interne CultuurCoördinatoren. Centraal stond het thema ‘gebruik van nieuwe en sociale media in de onderwijspraktijk’. Uiteraard lag het accent daarbij op cultuureducatie.

  Carla Bellaard, senior adviseur digitaal en mediacoach bij Theek 5, opende de bijeenkomst met een presentatie van het mediawijsheidaanbod van Theek 5. Nieuw hierin is de cursus die begin 2012 speciaal voor leerkrachten wordt georganiseerd en die onderdeel uitmaakt van het scholingsaanbod voor cultuureducatie.
  Meer informatie over het mediawijsheidaanbod is te vinden op www.theek5.nl

  Vervolgens gaf onderwijs- en mediadeskundige Erno Mijland zijn visie op de mogelijkheden van nieuwe en sociale media in de onderwijspraktijk. In de workshop die hij daarna gaf gingen de aanwezige leerkrachten in groepjes aan de slag om een cultuureducatieve activiteit uit te werken waarin sociale media een belangrijke plaats innemen. De lesideeën zijn geplaatst op een blog, zodat ook andere leerkrachten inspiratie kunnen opdoen.
  Op www.ernomijland.com is meer te lezen over de visie en werkzaamheden van Erno Mijland.

  CLIP Oosterhout en de aanwezige leerkrachten kijken terug op een interessante en leerzame middag. De volgende ICC-netwerkbijeenkomst vindt plaats op woensdag 1 februari 2012 en heeft als thema erfgoed en erfgoededucatie. cash loans in one hourpayday loan in a hour