Bouwstad Breda

  Van 27 oktober tot en met 30 november 2011 brengt Gebouw F, centrum voor architectuur, stedenbouw en landschap in Breda, in samenwerking met Electron de interactieve kindertentoonstelling BOUWSTAD van kindermuseum Villa Zebra naar Breda toe.

  In de tentoonstelling voor kinderen tussen 4 en 12 jaar gaan kinderen in verschillende bouwplaatsen aan de slag met allerlei bouwmateriaal.
  Daarnaast zijn er verschillende kunstwerken van kunstenaars omtrent het thema architectuur voor de kinderen te zien ter inspiratie.

  Materialen
  Alle zes de bouwplaatsen in ‘Bouwstad Breda’ hebben verschillende materialen. In iedere bouwplaats krijgen de kinderen een spannende opdracht: ‘Hoe maak je een constructie van Lego die zo open mogelijk is?’ of ‘Kun je van blokken een enorme toren bouwen en die zo mooi mogelijk laten instorten?’. Kinderen worden ook gestimuleerd na te denken over verschillende perspectieven: ‘Hoe maak je een stad die er van boven superspannend uitziet?’

  Doel
  Villa Zebra wil met deze tentoonstelling kinderen kennis laten maken met de veelzijdigheid van architectuur en beeldende kunst met een bouwkundige invalshoek. Gebouw F voegt een aantal voorbeelden van hoogwaardige architectuur in Breda toe, zodat kinderen een connectie met de eigen omgeving kunnen maken. Kinderen kunnen op deze manier een relatie leggen tussen het ontwerp, de omgeving (schaal) en de functie, waardoor ze mogelijk met andere ogen naar de wereld kijken. In het bijzonder als het gaat om beeldende kunst en architectuur.

  De tentoonstelling zal van 27 oktober tot en met 30 november 2011 te zien zijn in Electron, cultureel centrum aan de Belcrumweg 19 te Breda.

  Speciaal voor scholen organiseert Gebouw F tijdens schooltijden rondleidingen. Wilt u met uw klas of school deze bijzondere interactieve kindertentoonstelling bezoeken? Dan kunt u contact opnemen met Kyra de Grauw, coördinator van ‘Bouwstad Breda’, bij voorkeur per e-mail via
  kyra.gebouwf@gmail.com, op dinsdag en vrijdag is zij eventueel ook bereikbaar via telefoon nummer +31 (0)633942488.
  De entreeprijs voor scholen bedraagt € 2,50 per kind.