Filmeducatie.nl: lesmaterialen en workshops voor primair onderwijs

  Met trainingen, bijeenkomsten en het in contact brengen van aanbieders van filmeducatie met het onderwijs vergroot EYE de kennis van onderwijs- en filmprofessionals. Het instituut heeft een toonaangevende rol in het Nederlandse beleid over mediaonderwijs.

  EYE
  EYE, het nieuwe, nationale filminstituut, is aanjager en ambassadeur van filmcultuur in Nederland. Ze hebben één duidelijke taak en voeren deze vol passie uit: de bevordering van filmcultuur. EYE doet dit middels een unieke combinatie van collectievorming, presentatie, promotie, onderzoek, educatie en kennisoverdracht, zowel voor een breed publiek als voor professionals.

   

  Avonturen in het Donker: lessen over film
  Avonturen in het donker is een lessenreeks over film voor het primair onderwijs. Het pakket bevat een serie lessen over basisthema’s van film, zoals verhaal, montage, personages en camera. Voor elk thema is (op drie niveaus) een ankerverhaal ontwikkeld en minimaal twee algemene verwerkingsopdrachten die door de leerlingen zelfstandig uit te voeren zijn. De opdrachten zijn gekoppeld aan de Doorlopende Leerlijn Mediawijsheid. Klik hier voor meer informatie over Avonturen in het donker.

  Filmworkshops
  Wil je met je klas een korte film maken? Of leren hoe een animatie wordt gemaakt? Of misschien wil je met de leerlingen een kijkje nemen in de spannende wereld van de stuntman/-vrouw. Boek een workshop via www.filmeducatie.nl voor een kijkje achter de schermen van de filmwereld.

  Boek en film
  Diverse lesmaterialen over boekverfilmingen. EYE Film Instituut Nederland heeft in samenwerking met Stichting Lezen een aantal lesmaterialen voor Primair onderwijs en Voortgezet onderwijs ontwikkeld onder de naam 'Boek en Film'. Op de website vind je verschillende titels en methodes die ingaan op de vertaling van boek naar film. Kijk hier voor meer informatie over de verschillende 'Boek en film' titels.