Kunstvlucht is onderweg

  Zoals velen misschien al gehoord hebben, komt in het schooljaar 2011-2012 de nieuwe methode voor kunst- en cultuuronderwijs voor het praktijkonderwijs, vso en vmbo: Kunstvlucht.

  Doen, durven en ervaren
  Kunstvlucht is een kennismaking met de wereld van kunst en cultuur, en met de kunstenaar in iedere leerling. Het is op maat gemaakt voor leerlingen in het praktijkonderwijs, vso en vmbo. Doen, durven en ervaren, daar draait het om binnen Kunstvlucht.

  Inhoud Kunstvlucht
  Kunstvlucht bestaat onder meer uit vier werkboeken. Deze vier werkboeken behandelen elk een ander thema. 'Vele gezichten' is de titel van Kunstvlucht 1. Onderwerpen zoals emoties, gezichtsuitdrukkingen, portretten en gezichtsbedrog komen aan bod. Bij Kunstvlucht 1 is een verzamelmap inbegrepen. In Kunstvlucht 2 staat 'Kunst en je lijf' centraal. In Kunstvlucht 3 gaat het om 'Dieren in de kunst' en in Kunstvlucht 4 wordt 'Kunst buiten' verkend.

  Verschillende kunstdisciplines
  Elk onderwerp wordt vanuit verschillende kunstdisciplines benaderd. Zo zijn er in het hoofdstuk ‘Sporten’ opdrachten over:
  - sporten en dans
  - sporten en beeldende kunst
  - sporten en muziek
  - sporten en theater
  Het hoofdstuk ‘Sporten’ maakt deel uit van Kunstvlucht 2 ('Kunst en je lijf').
  De onderwerpen in Kunstvlucht bieden aan docenten volop ruimte om te differentiëren en om lokale projecten of eigen opdrachten erin te integreren. Kunstvlucht biedt structuur in het avontuur van de kunstzinnige vakken.

  Kunstvlucht.nl
  De website www.kunstvlucht.nl ondersteunt het lesmateriaal met beeld- en geluidsfragmenten ter inspiratie, verdiepingsmateriaal en een beeldwoordenboek. Daarnaast komt er een digitaal portfolio ‘Mijn Museum’ waarin leerlingen eenvoudig foto’s van hun werkstukken en opdrachten kunnen opnemen. 'Mijn Museum' zal in januari 2012 beschikbaar zijn.

  Regionale startbijeenkomst
  Dinsdag 20 september 2011 vindt de eerste regionale startbijeenkomst plaats. Docenten kunnen tijdens deze bijeenkomst kennismaken met Kunstvlucht. Edu’Actief organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met Edu-Art Gelderland en Stichting Pro-Arts.

  Nieuwsgierig?
  Voor meer informatie over Kunstvlucht kun je contact opnemen via marketing@edu-actief.nl of bel 0522 235 235. Ook kun je Kunstvlucht volgen via Twitter: twitter.com/kunstvlucht.