Theater Artemis speelde Wagenspel in Dongen

  Op maandag 11 april streek Theater Artemis met een theaterwagen neer op het Wilhelminaplein in Dongen. Daar speelden ze op 12, 14 en 15 april theatervoorstellingen voor kinderen in schoolverband. Rond de voorstellingen gaven ze lessen in theater. In september komt de theaterwagen ook naar Oosterhout voor voorstellingen!

  Wagenspel is een oeroud initiatief in een nieuwe jas. Zoals een circus reist het Bossche gezelschap met een mobiel theater door de provincie om theater bij de mensen te brengen. De eerste voorstelling die ze in Wagenspel presenteren is Niemand is een aap:

  NIEMAND IS EEN AAP is een verhaal over twee broers. Ze heten allebei broer. Ze lijken op elkaar en toch zijn ze helemaal anders. Ze houden van elkaar en toch gaat het mis.
  De oudste heeft alles wat de jongste niet heeft. Hij kan ook alles wat de jongste niet kan. Maar juist hij is jaloers. Ziekelijk jaloers. En hoe meer hij van dat nare gevoel probeert af te komen, hoe erger het wordt. Dan loopt het verschrikkelijk uit de hand en staat de oudste broer er onverwacht helemaal alleen voor. Hoe kan hij dit ooit weer goedmaken? Hij baant zich een weg door de wereld, door bossen en velden, langs eindeloze wegen, boerderijen en kantoren, bankgebouwen, treinstations... Niemand mag ooit te weten komen dat hij een broer was. Dat hij een broer had. Niemand.

  Lessen op school en de voorstelling
  Klassen van de Achterberg en de Sint Janschool hadden zich aangemeld om naar deze bijzondere voorstelling te gaan kijken.
  Ter voorbereiding kwam er een theaterdocent naar de klassen voor een workshop. Vervolgens bekeek de groep de voorstelling in de theaterwagen en een aantal dagen later volgende nog een workshop in de klas.

  Binnenkort ook in Oosterhout
  Eind september en begin oktober staat de theaterwagen van Artemis in Oosterhout en zullen er diverse klassen de voorstelling gaan bezoeken.
  Ook worden er een aantal voorstellingen gegeven waarvoor je kaartjes kunt kopen. Meer informatie volgt.