Boek 'Weten waar de woorden zijn'

  De creatieve kant van taal hoort thuis bij de kunstvakken en kan leerlingen helpen om te leren beter te communiceren. In het boek 'Weten waar de woorden zijn' geeft schrijfdocent Mariet Lems een complete methodiek voor lessen creatief schrijven in het basisonderwijs.

  Direct aan de slag
  Het doel van het boek is leerkrachten te helpen leerlingen 'losser' te maken met taal, zodat ze makkelijker en met meer plezier omgaan met taal. Het boek bevat een groot aantal uitgewerkte lessen voor groep 1 t/m 3 en voor groep 4 t/m 8. Leerkrachten kunnen hiermee direct aan de slag, als vervanging van of aanvulling op hun taalmethode.

  Inhoud
  Tot en met groep 3 staat het luisteren naar verhalen en gedichten centraal en het praten en tekenen hierover. De lessen vanaf groep 4 zijn thematisch (afscheid, vergelijkingen, cultureel erfgoed) of zijn gebaseerd op technieken als associƫren en werken vanuit bestaande gedichten.

  Stappenplannen en werkbladen
  De lessen hebben de vorm van stappenplannen die leerkrachten helpen bij het maken van nieuwe lessen. Verder bevat het boek bijlagen over onder andere feedback geven, dichtvormen en rijmschema's, en bijlagen met theoretische en praktische richtlijnen. Tot slot zijn er werkbladen die gekopieerd kunnen worden en is er een uitgebreide thematische boekenlijst.

  Meer informatie
  Binnenkort ligt dit boek ter inzage bij Theek 5-vestigingen Oosterhout Centrale en Dongen.

  Bestel 'Weten waar de woorden zijn' bij ISEO Publishers
  Handleiding creatief schrijven voor voortgezet onderwijs van Kunstfactor